Fasolea ar putea fi hrana perfectă a naturii. Aceste mici boabe sunt pline de vitamine, minerale și substanțe fitochimice, conform cercetărilor. Dar ceea ce o duce cu adevărat la următorul nivel este combinația unică de proteine vegetale și fibre. În același timp, fasolea conține puține grăsimi saturate sau chiar deloc, și nu conține colesterol. Un alt avantaj? Fasolea costă destul de puțin.
Deci de ce nu mâncăm mai multă fasole? Chiar dacă Orientările dietetice 2020-2025 recomandă consumul a 1½ căni de fasole fiartă pe săptămână, majoritatea oamenilor consumă mai puțin de 1/3 cană săptămânal, conform cercetării din 2021 în Frontiers in Nutrition.
Indiferent dacă nu ești un consumator de fasole (încă!) sau dacă căutați mai multe modalități de a o adăuga în dieta ta, iată ce trebuie să știi.
Tipuri de fasole
Tehnic vorbind, fasolea face parte din familia leguminoaselor, adică crește într-o păstaie. Potrivit Departamentului Agriculturii, sunt cultivate peste 4.000 de tipuri de fasole. Acestea sunt cele mai populare cinci soiuri, conform studiului Frontiers in Nutrition:
- Fasole Pinto
- Fasole neagră
- Fasole roșie
- Fasole Lima
- Năut
Informații nutriționale
Următoarele sunt informațiile nutriționale pentru o porție de ½ cană gătită fără sare, per tip de fasole:
Comentarii