Driedfruits
Cosul tau

Info - Sanatate&Nutritie RSS Feed

18 Sep Deficienta imunitara
0 22
    Sistemul imunitar reprezinta o retea complexa de organe, tesuturi si celule care functioneaza impreuna, cu scopul de a apara organismul de infectii, bacterii si boli in general. Acesta are functia de a impiedica patrunderea “inamicilor”  in organism sau de a localiza si distruge factorul problema. In momentul in care sistemu..
16 Sep Insomnia
0 12
    In present, insomnia este una dintre cele mai raspandite afectiuni; noptile fara odihna sunt frecvente la peste o treime din populatia adulta din lumea intreaga. Insomnia inseamna sa te scoli mai devreme decat ai planificat sau sa ai dificultati la adormire sau la a ramane adormit si nu este o boala in sine, ci mai degraba u..
10 Sep Anxietate si stres
0 249
Ce sunt?    Anxietatea si stresul, desi sunt stari emotionale usor diferite, ambele sunt reactii naturale la pericol sau la o situatie incomoda. Stresul este o parte normala a vietii. Totusi, reactiile la stres pot culmina cu anxietatea, care, in functie de gravitatea sa, poate afecta starea de sanatate. Simptomele de anxietate ..
06 Aug Zece miracole ale sucului de merisoare
depal 0 1769
Merisoarele (afinele rosii) contin in proportie de 80% apa, iar restul sunt zaharuri, acizi (citric, lactic), proteine, vitamina A, B1, B2, B3, C, E, dar si uleiuri si saruri minerale. Au numeroase intrebuintari asupra sanatatii, iar mult timp s-a recomandat sucul lor pentru tratarea infectiilor urinare.Tratamentul consta intr-o..
22 Jul Micul dejun - cea mai importanta masa a zilei
depal 0 1212
Data viitoare cand va grabiti sa plecati dimineata fara sa serviti  micul dejun, luati in considerare faptul ca omiterea acestei mese va poate determina sa mancati mai mult pe parcursul zilei. Este recomandat sa optati pentru un mic dejun care combina carbohidrati “buni”, fibre si proteine. Iata unele dintre alimentele noastre p..
08 Jun Beneficiile nucilor de caju
0 1750
Valori nutriţionaleCaju are un conţinut scăzut de fibre, însă este un tip de nucă bogată în carbohidraţi, având de asemenea o serie de vitamine, minerale şi antioxidanţi de care organismul are nevoie pentru a funcţiona cât mai bine.Consumul de caju aduce un aport de vitamine importante precum vitaminele E, K şi B-6, dar şi de mi..
02 Jun Beneficii si proprietati ale super-alimentului Quinoa
0 1388
Valori nutriţionaleQuinoa este o sursă importantă de proteine, fibre, fier, cupru, tiamina şi vitamina B6. Este de asemenea o sursă excelentă de magneziu, fosfor, folati. Potrivit unui studiu din 2017,  quinoa conţine mai multe proteine şi are o cantitate echilibrată de amino acizi, comparativ cu alte tipuri de cereale pe care o..
30 Apr Cum ne pregatim pielea pentru intampinarea verii!
depal 0 1424
Dupa luni de frig, aer uscat si vant rece, pielea noastra nu se afla in cele mai bune conditii. De asemenea, faptul ca nu avem parte de soare din abundenta pe timpul iernii, ne determina organismul sa “pofteasca” mai mult zahar si carbohidrati decat in mod normal.Cu cat inaintam in varsta, cu atat celulele noastre se regenereaza..
30 Mar Bautura de migdale
0 1593
Bautura de migdale: nutritie, beneficii pentru sanatate & remediiBautura de migdale este bogat in nutrienti sanatosi, insa, in comparatie cu migdalele crude, este mai hidratant si ii lipsesc o mare parte din fibre. Cu toate ca studiile legate de efectele benefice ale bauturii de migdale nu sunt inca finalizate, rezultatele obtin..
27 Jan De ce sa alegi uleiul de masline extra virgin grecesc?
depal 0 1638
Clase de calitate ale uleiului de masline:Diferentierea calitativa a uleiurilor virgine si extra virgine se bazeaza pe criterii international legate de caracterisicile chimice si organoleptice prezentate.Caracteristicile chimice se refera la aciditate, hiper-aciditate, ceara, indicatorii de oxidare ai uleiului, etc.Aceste caract..
14 Nov Ce trebuie să mănânci în post ca să fii sănătos?
depal 0 948
În perioada postului alimentaţia trebuie supravegheată puţin mai mult pentru a nu priva organismul de vitaminele şi mineralele de care are nevoie. De obicei, ne învârtim în jurul cartofilor şi al fasolei, deşi avem mult mai multe variante.TofuTofu este o sursă extraordinară de proteine, zinc, fier şi chiar acizi graşi omega 3. D..
04 Oct Raceala - cauze, simptome, remedii
depal 0 3011
Singurul ingredient de care aveti nevoie pentru a reduce cu 45% numarul zilelor cu nas infundat si stranuturi este sapunul pentru maini (impreuna cu apa). Alaturi de un somn odihnitor si o alimentatie hranitoare, spalatul pe maini este cea mai buna metoda de protectie impotriva virusurilor racelii, care supravietuiesc  chiar si ..
30 Sep Importanta uleiurilor vegetale in alimentatie
depal 0 1014
Uleiurile vegetale au o serie de avantaje deloc de neglijat pentru sanatate. Cele presate la rece sunt transformate in energie si ajuta la dezvoltarea celulelor.In plus, aceste “grasimi bune” sunt benefice in lupta cu colesterolul cel rau. Mai putin procesate, aceste uleiuri au efecte revigorante folosite in salatele de cruditat..
16 Sep BIO Ulei cocos virgin - gustos si nutritiv
depal 0 1037
Uleiul de cocos virgin presat la rece este un ulei foare gustos, dar si deosebit de nutritiv.Contine 99.5% grasimi din care 86.5% acizi grasi saturati. Majoritatea sunt trigliceride cu lanturi mijlocii, care se asimileaza foarte usor in organism si se transforma in energie. Acidul lauric este contribuabilul sef, cu mai mult de p..
02 Aug Fructele uscate Goji, secretul unui organism sanatos
depal 0 1647
Prin consumul fructelor Goji se creste nivelul de energie al organismului si se mentine si intareste sistemul imunitar. Totodata, fructele Goji sunt benefice asupra inimii si a tensiunii arteriale, scad nivelul de colesterol si stimuleaza procesele de descompunere a grasimilor. In plus, ajuta la mentinerea nivelului normal a..
02 Aug De ce este bine sa mananci nuci si seminte
depal 1 17671
Prin consumul de nuci poti preveni bolile cardiovasculare si nu numai, arata tot mai multe studii ale oamenilor de stiinta.Studii efectuate pe mai mult de 170.000 femei si barbati arata ca prin consumul regulat de nuci si seminte scade cu 35% riscul de boli grave de inima. Mai mult decat atat, potrivit Reader's Digest, aceste..
Afişare 1 - 16 din 16 (1 pagini)
Utilizăm cookie-uri si alte tehnologii similare pentru a imbunatati experienta dvs. de navigare si functionalitatea site-ului nostru. Politica de utilizare Cookie-uri