Pentru că tot a venit vara și ne dorim deserturi răcoritoare, astăzi îți propunem o rețetă de înghețată vegană din caju, cu aromă de cafea. Se prepară rapid, este cremoasă și incredibil de aromată. Iată de ce ai nevoie:

  • 200g caju hidratat în prealabil;
  • 90g ulei cocos;
  • 20g unt de cacao;
  • 5g cafea instant;
  • O păstaie de vanilie;
  • 50g zahăr cocos.


Tot ce trebuie să faci este să pui toate ingredientele într-un blender și să le mixezi până ce obții o compoziție omogenă și cremoasă. Toarnă amestecul într-o formă de tort cu pereți detașabili sau chiar în forme de înghețată. Bagă la congelator pentru minim 2 ore. După ce s-a răcit, scoate tortul din formă și presară deasupra migdale tocate și ciocolată obținută prin metoda bain marie. Dacă ai folosit forme de înghețată, poți amesteca migdalele și ciocolata și să scufunzi batoanele de înghețată complet în amestecul obținut pentru o crustă incredibil de gustoasă.

Vezi reteta video aici: https://www.tiktok.com/@driedfruits.ro/video/7250506702284541211


Nucile de caju sunt tot mai populare în rândul consumatorilor, atât datorită aportului nutritional bogat și sănătos, cât și al gustului ușor dulceag, deosebit față de cel al altor nuci. Spre deosebire de alte fructe oleaginoase precum alunele și migdalele, au un conținut relativ scăzut de calorii, sunt sărace în grăsimi și colesterol, dar bogate în substanțe nutritive. Sunt și o sursă sănătoasă de carbohidrați, proteine și fibre, apreciată în special de persoanele care urmează un regim vegetarian, dar și de cei care doresc să-și diversifice alimentația într-un mod sănătos. Nucile de caju au o valoare nutrițională impresionantă conținând proteine, dar și minerale precum cuprul, calciul, magneziul, fierul, fosforul, potasiul și zincul. De asemenea, conțin și vitamine precum vitamina C, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B3, vitamina B6, vitamina E și vitamina K. Acidul oleic, omega-3 și omega-6 se regăsesc și ele în caju. Bogate în triptofan și în proantocianine, au o mulţime de beneficii pentru organism.


Uleiul de cocos este uleiul vegetal cu cea mai mare concentraţie de acizi graşi, mai exact 90%, care, contrar a ceea ce s-ar putea crede, sunt benefici pentru sănătate. Mai exact, conține doi acizi importanți care îl transformă într-un remediu natural pentru întărirea imunității. Este vorba despre acidul lauric și acidul caprilic, ambii cu proprietăți antivirale și antibacteriene.


La ce este bun untul de cacao? La fel ca și alte grăsimi - cum ar fi untul de shea sau uleiul de nucă de cocos - untul de cacao este excelent pentru vindecarea naturală a pielii uscate și sensibile. Și în ceea ce privește beneficiile pentru organism, acestea includ furnizarea de acizi grași sănătoși care susțin sistemul imunitar, sistemul cardiovascular, funcția cognitivă și controlul apetitului