Cine nu iubeste gogoșile? Dar pentru că nouă ne plac lucrurile cât mai sănătoase, vă prezentăm rețeta pentru gogoși cu ovăz la cuptor! Sunt foarte ușor de preparat, nu sunt prăjite, nu conțin ulei, ouă sau zahăr și sunt extrem de aromate datorită scorțișoarei. Așadar, pentru preparare lor, ai nevoie de:

  • 250g fulgi de ovăz măcinați;
  • 100g curmale hidratate în prealabil;
  • 30g sirop de agave;
  • 180ml lapte;
  • 1 lingură amidon de porumb;
  • 1 linguriță praf de copt;
  • 1 păstaie de vanilie;
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată.


Pentru început macină fulgi de ovăz cu ajutorul unui robot de bucătărie. Recomandăm fulgi de ovăz măcinați și nu folosirea făinii de ovăz deoarece gogoșile v-or avea astfel o textură incredibilă. Tot cu ajutorul robotului de bucătărie obține o pastă fină din curmalele hidratate în prealabil pentru a îndulci cât mai natural gogoșile, dar și pentru o aromă deosebită și multe beneficii pentru organism.

După ce ai pregătit toate ingredientele, pune-le într-un bol încăpător, și cu ajutorul unei spatule, amestecă-le până ce obți un aluat omogen. Așează aluatul rezultat în forme de silicon pentru gogoși. Dacă formele nu sunt din silicon, unge-le în prealabil cu puțin ulei de cocos, sau dacă nu ai forme de gogoși, poți folosi unele pentru brioșe pentru a te bucura de o gustare incredibil de gustoasă și sănătoasă. 

Coace gogoșile timp de 15-18 minute la cuptorul preîncălzit la 180 grade celsius. Până ce se răcesc, prepară o glazură din ciocolată și câteva linguri de lapte, prin metoda bain marie. După ce s-au răcit, scoate gogoșile din formă și toarnă deasupra glazura obținută împreună cu câteva nuci/migdale tocate. Dacă nu dorești să folosești ciocolată, pentru un efect de zahăr pudră, presară deasupra făină de cocos cu ajutorul unei strecurătoare mici. Savurează-le la micul dejun sau ca gustare.  Suntem siguri că îți vor plăcea! 


Fulgii de ovăz au o compoziție nutrițională echilibrată. Aceștia conțin o cantitate moderată de carbohidrați și proteine, au un conținut scăzut de grăsimi și sunt o sursă excelentă de fibre. De asemenea, conțin și acizi grași Omega-3 și Omega-6. Nu au în compoziție colesterol și reprezintă o sursă bună de vitamine și minerale (vitamina B1 și B5, fosfor, seleniu, magneziu, mangan, fier, cupru, zinc, calciu și potasiu).

Curmalele sunt printre cele mai consumate fructe din lume și sunt considerate o parte esențială a unei dietei echilibrate. Printre principalele substanțe nutritive pe care le furnizează se numără glucoza și fructoza, dar și mineralele esențiale, cum ar fi potasiul și magneziul. În plus, curmalele conțin componente bioactive naturale cu importanță medicinală și nutritivă. Conținutul de fibre poate ajuta la menținerea sănătății sistemului digestiv, prevenind constipația. De asemenea, fibrele încetinesc absorbția zahărului în organism, din acest motiv curmalele fiind considerate alimente cu indice glicemic scăzut. Sunt bogate în antioxidanți precum flavonoide, carotenoide și fenoli, ceea ce le face alimente excelente pentru combaterea stresului oxidativ, reducerea inflamației în organism, a riscului afecțiunilor oculare, cancerului, diabetului și bolilor cardiace.

Siropul de agave este un nectar din plante. Deși are un indice glicemic mic, de doar 27, este foarte dulce și este nevoie de cantități mici pentru îndulcire, în plus prezintă un risc scăzut de creștere a nivelului de glucoză din sânge, are activitate prebiotică susținând astfel sănătatea intestinală și are un conținut bogat de calciu, fiind o sursă sigură de asimilare a acestuia, cât și a vitaminelor (B, C, D, E) și mineralelor.

Scorțișoara reprezintă o sursă puternică de vitamina A, fiind bogată în beta-caroten, dar și vitamina B și K, care sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului. De asemenea, acest condiment oriental conține antioxidanți din familia flavonoidelor și a polifenolilor, care oferă protecție împotriva stresului oxidativ și efectelor radicalilor liberi, dar și minerale vitale organismului, precum calciu, magneziu, fier, fosfor și potasiu