Aceeași rețetă într-un mod atât de diferit! Astăzi îți prezentăm această rețetă 2 în 1 prin care, folosind aceleași ingrediente atât de sănătoase, poți obține o prăjitură fresh cu lămâie sau niște gogoși gustoase și pufoase. Este o rețetă rapidă, nu conține zahăr și nici lapte, așadar este potrivită chiar și pentru cei cu intoleranță la lactoză. Ai nevoie de:

  • 3 oua;
  • 30ml zeamă de lămâie;
  • o linguriță coajă de lămâie ecologică;
  • 30g ulei cocos;
  • 50g sirop de agave;
  • o pastaie de vanilie;
  • 100g iaurt grecesc;
  • 100g făină de ovăz;
  • 40g faină de migdale;
  • o linguriță praf de copt.

Pentru început pune toate ingredientele cu excepția făinii de ovăz, a celei de migdale și a prafului de copt într-un blender și amestecă până ce obții o emulsie omogenă. Adaugă și restul ingredientelor și mai mixează încă 1 minut. Toarnă compoziția obținută în forme de gogoși sau de tort și bagă la cuptorul preîncălzit la 180 grade celsius 10-12 minute pentru gogoși și 20-25 minute pentru tort. 

Formează glazură din 100g ciocolată albă și o linguriță ulei de cocos topind-o prin metoda bain marie.

Vei obține un desert răcoritor și aromat, doar din ingrediente naturale și cu multe beneficii pentru organism.


Făina de ovăz are o compoziție nutrițională echilibrată. Aceasta conține o cantitate moderată de carbohidrați și proteine, are un conținut scăzut de grăsimi și este o sursă excelentă de fibre. De asemenea, conține și acizi grași Omega-3 și Omega-6. Nu are în compoziție colesterol și reprezintă o sursă bună de vitamine și minerale (vitamina B1 și B5, fosfor, seleniu, magneziu, mangan, fier, cupru, zinc, calciu și potasiu).

Fie că îți dorești să urmezi o dietă cu un conținut scăzut de carbohidrați sau pur si simplu vrei să te bucuri de aroma și valorile sale nutriționale nemaipomenite, făina de migdale, este alegerea potrivită. Conține vitamine, minerale, substanțe nutritive și nu conține gluten. Conține o cantitate semnificativă de vitamina E, fier, riboflavină, calciu, potasiu și magneziu. Spre deosebire de făina clasică, cea de migdale conține puțini carbohidrați.

Se spune că iaurtul grecesc este cea mai bună opțiune, mai presus de iaurtul obișnuit, și chiar înaintea iaurturilor proteice și a celor care conțin bifidus. În medie, un iaurt grecesc are aproximativ 60 de calorii la 100 grame de produs, 3,8 grame carbohidrați, mai puțin de 1 gram fibre, 11 grame proteine și 86% apă. Printre alte valori nutritive ale sale, găsim vitamine esențiale precum vitamina A, B12, B9, D dar și minerale precum calciu, potasiu, magneziu, fosfor, sodiu și seleniu, toate fiind extrem de benefice pentru buna funcționare a organismului.

Siropul de agave este un nectar din plante. Deși are un indice glicemic mic, de doar 27, este foarte dulce și este nevoie de cantități mici pentru îndulcire, în plus prezintă un risc scăzut de creștere a nivelului de glucoză din sânge, are activitate prebiotică susținând astfel sănătatea intestinală și are un conținut bogat de calciu, fiind o sursă sigură de asimilare a acestuia, cât și a vitaminelor (B, C, D, E) și mineralelor.

Uleiul de cocos este uleiul vegetal cu cea mai mare concentraţie de acizi graşi, mai exact 90%, care, contrar a ceea ce s-ar putea crede, sunt benefici pentru sănătate. Mai exact, conține doi acizi importanți care îl transformă într-un remediu natural pentru întărirea imunității. Este vorba despre acidul lauric și acidul caprilic, ambii cu proprietăți antivirale și antibacteriene