Vafele au fost întotdeauna un mic
dejun delicios pentru mine. Deoarece necesită un pic mai mult efort decât ouăle
sau clătitele, întotdeauna am asociat vafele cu diminețile leneșe de weekend.
Aceste vafe sunt fără grâu și incredibil
de delicioase. Sunt îndulcite natural cu zahăr de cocos și folosesc ghee în loc
de unt, un înlocuitor excelent pentru persoanele care au intoleranță la
lactoză. Veți fi impresionați și de profilul nutrițional al fiecărei vafe, cu
33 de grame de carbohidrați sănătoși, 14 grame de grăsimi și 8 grame de
proteine. Te va ține în priză ore întregi!
Ce făină fără gluten funcționează cel mai
bine?
Este probabil cea mai importantă întrebare pe care trebuie să ți-o pui, deoarece un tip greșit de făină poate da peste cap rețeta de vafe, în timp ce dacă ești intolerant la gluten, este esențial să alegi o făină care este cu adevărat fără gluten.
Făinurile fără gluten care pot fi folosite
pentru această rețetă includ făina de ovăz, făina de migdale, făina de năut,
făina de orez brun și făina de hrișcă. Dacă optați pentru făină de cocos, veți
dori ca aceasta să reprezinte doar aproximativ un sfert din amestecul de făină,
deoarece o poate face mai puțin prelucrabilă. Făina de teff și sorg sunt, de
asemenea, fără gluten, dar și acestea funcționează mai bine în combinație cu
alte făinuri fără gluten, deoarece singure pot face produsele de patiserie
uscate și grosiere.
INGREDIENTE
- 2 ouă
- 2 căni făină fără gluten
- 1½ cană lapte de cocos cu conținut redus
de grăsimi sau lapte de migdale neîndulcit
- 2 linguri ghee, topit
- 1 lingură de zahăr din nucă de cocos
- 1 lingură de praf de copt
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- ½ linguriță sare de mare
- ½ linguriță extract de vanilie
Să începem prin a bate ouăle într-un
castron mare până devin pufoase. Apoi adăugați restul ingredientelor - făina
prin extractul de vanilie. Amestecați-le pe toate până când se combină.
Apoi, ungeți ușor aparatul de făcut vafe
preîncălzit. Economisiți timp și folosiți ghee și pentru acest pas. În loturi de
1/2 -3/4 căni, turnați cu grijă amestecul în aparatul de făcut vafe și gătiți-l
până când pare crocant și auriu.
Vafele sunt grozave cu unt și un strop de
sirop de agave. Sau ce-ar fi să adăugați niște fructe de pădure proaspete? Ați
putea chiar să folosiți aceste vafe pentru a face niște sandvișuri brunch
creative. Cu toate aceste ingrediente sănătoase, vafele fără gluten vor deveni
cu siguranță o nouă tradiție și în casa ta.
Lasa un comentariu