A urma o dietă low-carb sau keto necesită multă disciplină, în special pentru că trebuie să renunți la unele dintre alimentele tale preferate. Unul dintre aceste alimente bogate în carbohidrați sunt chips-urile de tortilla, care nu sunt permise în dieta keto... până acum.

Vă prezentăm Chips-urile de Tortilla Keto, cu o notă de lămâie. Făcute în principal din făină de migdale și brânză de capră, acestea sunt sărace în carbohidrați, se țin bine împreună și sunt delicioase.

 

Ingrediente Cheie

Brânză de capră: Brânza de capră este o alternativă bună la brânzeturile din lapte de vacă deoarece este mai scăzută în lactoză, conține proteina cazeină de tip 2, este de obicei mai ușor de digerat și este, în general, mult mai puțin alergenică și inflamatoare.

Făină de migdale: Oamenii iubesc făina de migdale deoarece este o făină fără gluten și este, de asemenea, o alegere excelentă pentru oricine urmează o dietă săracă în carbohidrați. Știința a arătat că migdalele sunt o forță naturală când vine vorba de sănătatea inimii, gestionarea glicemiei și chiar a unor tipuri de cancer.

Lămâie: Acest fruct citric este o forță nutrițională, conținând o cantitate bună de fibre și vitamina C. În plus, adaugă un pic de savoare acestor chips-uri de tortilla keto.

Sare de mare: Sărurile de mare de înaltă calitate conțin de obicei peste 60 de minerale esențiale, iar pentru tipuri specifice, cum ar fi sarea de mare Himalaya, se spune că acest număr este mai aproape de 84. În orice caz, sărurile de mare sunt o sursă excelentă de micronutrienți.

 

Ingrediente

  • 110 grame brânză de capră
  • 100 grame făină de migdale
  • Coaja rasă de la 1 lămâie
  • Sucul de la 2 lămâi
  • 2 lingurițe sare de mare

 

Cum să Prepari Chips-uri de Tortilla Keto

Preîncălzește cuptorul la 175°C. Într-un bol mic, care poate fi utilizat la microunde, încălzește brânza de capră în intervale de câte 15 secunde până când se topește complet. Amestecă bine. Alternativ, folosește o cratiță mică pe aragaz, la foc mic.

Pe un tocător, rade coaja de lămâie și apoi taie fiecare lămâie și stoarce sucul într-un bol mic.

Într-un bol de amestecare, adaugă făina de migdale împreună cu brânza de capră topită, coaja rasă de lămâie, sucul de lămâie și sarea de mare. Dacă aluatul este prea uscat, adaugă câte o lingură de apă până se formează un aluat gros. Dacă aluatul este prea umed, adaugă făină de migdale, câte o lingură, până ajunge la consistența dorită.

Așază o foaie de hârtie de copt pe o suprafață plană. Așază bila de aluat pe aceasta și aplatizeaz-o ușor cu mâinile.

Așază a doua foaie de hârtie de copt deasupra aluatului și folosește un sucitor pentru a întinde aluatul într-o formă de dreptunghi/pătrat până devine plat și gros de aproximativ 6 mm.

Folosind un tăietor de pizza, taie aluatul în triunghiuri. Folosește resturile și repetă procesul pentru a face chips-uri suplimentare.

Așază chips-urile de tortilla pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt și coace-le timp de 8-10 minute sau până devin aurii. Scoate-le din cuptor și lasă-le să se răcească pe un grătar de răcire.

Bucură-te de ele cu salsa proaspătă sau, și mai bine, cu guacamole!