Vrei o prăjitură care să fie iubită de întreaga familie? Avem rețeta perfectă pentru tine! Este vorba despre prăjitura din ovăz și făină de migdale. Este sănătoasă, rapidă și delicioasă. Mai mult decât atât, nu conține zahăr.

Pentru pregătirea ei ai nevoie de:

* 2 ouă;

* 140g iaurt grecesc;

* 50g sirop de agave;

* 150g fulgi de ovăz mărunțiți sau făină de ovăz;

* 50g făină de migdale;

* O linguriță bicarbonat de sodiu alimentar.

Amestecă toate ingredientele într-un bol încăpător până ce obți o compoziție omogenă. Tranferă totul într-o tavă micuță tapetată cu hârtie de copt. Presară deasupra 50g nuci pecan tocate cu cuțitul și 30g fulgi de ciocolată neagră. Bagă vasul la cuptorul preîncălzit la 180 grade celsius pentru aproximativ 20 minute.

Din compoziția de mai sus vei obține 6 porții de prăjitură pufoasă, sănătoasă și hrănitoare.

Se spune că iaurtul grecesc este cea mai bună opțiune, mai presus de iaurtul obișnuit, și chiar înaintea iaurturilor proteice și a celor care conțin bifidus. În medie, un iaurt grecesc are aproximativ 60 de calorii la 100 grame de produs, 3,8 grame carbohidrați, mai puțin de 1 gram fibre, 11 grame proteine și 86% apă. Printre alte valori nutritive ale sale, găsim vitamine esențiale precum vitamina A, B12, B9, D dar și minerale precum calciu, potasiu, magneziu, fosfor, sodiu și seleniu, toate fiind extrem de benefice pentru buna funcționare a organismului.

Siropul de agave este un nectar din plante. Deși are un indice glicemic mic, de doar 27, este foarte dulce și este nevoie de cantități mici pentru îndulcire, în plus prezintă un risc scăzut de creștere a nivelului de glucoză din sânge, are activitate prebiotică susținând astfel sănătatea intestinală și are un conținut bogat de calciu, fiind o sursă sigură de asimilare a acestuia, cât și a vitaminelor (B, C, D, E) și mineralelor.

Fulgii de ovăz au o compoziție nutrițională echilibrată. Aceștia conțin o cantitate moderată de carbohidrați și proteine, au un conținut scăzut de grăsimi și sunt o sursă excelentă de fibre. De asemenea, conțin și acizi grași Omega-3 și Omega-6. Nu au în compoziție colesterol și reprezintă o sursă bună de vitamine și minerale (vitamina B1 și B5, fosfor, seleniu, magneziu, mangan, fier, cupru, zinc, calciu și potasiu).

De ce să alegi făina de migdale? Este foarte simplu. Fie că îți dorești să urmezi o dietă cu un conținut scăzut de carbohidrați sau pur si simplu vrei să te bucuri de aroma și valorile sale nutriționale nemaipomenite, făina de migdale, este alegerea potrivită. Conține vitamine, minerale, substanțe nutritive și nu conține gluten (asadar aluatul nu are o consistență elastică și nu va crește dacă folosim drojdie). Conține o cantitate semnificativă de vitamina E, fier, riboflavină, calciu, potasiu și magneziu. Spre deosebire de făina clasică, cea de migdale conține puțini carbohidrați.

De asemenea, grăsimile sănătoase conținute oferă sațietate de lungă durată. Nucile pecan sunt ideale pentru consum fiind pline de vitamine, minerale dar și antioxidanți. În plus, nu conțin sodiu, gluten sau colesterol. O dietă bogată în nuci pecan are ca rezultat prevenirea afecțiunilor cardiovasculare prin scăderea colesterolului, a trigliceridelor și presiunii arteriale care pot cauza ateroscleroză, hipertensiune și alte probleme ale inimii. De asemenea, datorită conținutului de fibre, nucile pecan sunt recomandate pentru îmbunătățirea procesului de digestie și prevenirea constipației. Nu în ultimul rând, acestea sunt recunoscute pentru protejarea creierului, îmbunătățirea imunității și rolul lor puternic antiinflamator. Poate nu știai dar, cacaoa și implicit ciocolata are proprietăți puternic antioxidante și antiinflamatorii care induc o stare generală de bine, cresc puterea de concentrare și îmbunătățesc memoria.

Cacaoa ,ingredientul cheie al ciocolatei, scade presiunea sângelui și nivelul stresului oxidativ atât la nivelul creierului, cât și la nivelul inimii. Nu uita, cu cât ciocolata este mai bogată în cacao, cu atât este mai benefică pentru organismul tău. Ciocolata neagră conține de asemenea, stimulenți naturali importanți, așa cum este cafeina, substanță ce crește puterea de concentrare