A avea o preferință alimentară diferită de cea a prietenilor sau a familiei poate fi extrem de dificil de gestionat în timpul unei sărbători de acest gen. Indiferent dacă găzduiești sau participi la o petrecere anul acesta de Paște, vrem să îți împărtășim o rețeță super simplă de pască, accesibilă și, desigur, delicioasă. Pasca vegană conține doar ingredient de calitate, sănătoase și este o variant fără gluten a rețetei clasice.
Deși poate unele rețete vegane nu se aseamănă la gust cu preparatele tradiționale, ținem să te asigurăm că această rețeță imită gustul unic de pască, deci o să mulțumească atât veganii, cât și pe cei care consumă lactate, ouă sau carne. Este cremoasă, delicioasă șicel mai important, sănătoasă!
Pentru blat ai nevoie de:
-200g făină de ovăz + 30g pentru frământat;
-30g ulei cocos;
-150 ml apă;
-50g curmale hidratate;
-1/4 linguriță sare fină de Himalaya.
Dacă nu ai la îndemână făină de ovăz, pune într-un robot de bucătărie fulgi de ovăz și pulsează până ce obții o pudră omogenă. Aceasta nu trebuie să fie neapărat extrem de fină. Adaugă restul ingredientelor în robotul de bucătărie până ce totul se transformă întru-un aluat ușor lipicios. Transferă aluatul într-un bol, adaugă cele 30g făină de ovăz peste și frământă ușor până ce compoziția devine omogenă. Transferă aluatul într-o tavă rotunda sau o formă de tartă, fie tapetată cu hârtie de copt, fie unsă cu ulei de cocos, și întinde-l uniform cu ajutorul mâinilor atât cât să acopere fundul acesteia și o parte din laterale. Pune deoparte tava până când crema este gata. Pentru aceasta ai nevoie de:
-200g caju hidratat minim 4 ore;
-150g tofu nesărat;
-115 ml sirop de agave;
-sucul de la o portocală;
-sucul de la jumătate de lămâie;
-50g ulei cocos;
-o păstaie de vanilie;
-40g stafide pentru decor.
Pune toate ingredientele într-un blender (cu excepția stafidelor) și mixează până ce obți o cremă fină și delicioasă. Toarnă jumătate din aceasta peste blat apoi pune jumătate din cantitatea de stafide. Toarnă cealaltă jumătate de cremă și din nou un strat de stafide pentru decor.
Doar dacă dorești un model inedit pentru pască, amestecă 60g făină de ovăz cu 30 ml apă și 5g ulei cocos până ce obții din nou un mic aluat. Cu ajutorul mâinilor împarte-l în două părți și modelează-l în două fâșii egale pe care ulterior trebuie să le împletești și să le pui de jur împrejului acesteia.
Preîncălezște cuptorul la 160 grade celsius și bagă pasca pentru 25 – maxim 30 minute. Fă o schimbare anul acesta de Paște și savurează un preparat special și extrem de sănătos.
Lasa un comentariu