Aceasta este probabil cea mai ușoară și rapidă rețetă de “cheesecake” vegan cu ciocolată. Este un desert rafinat care conține doar ingrediente foarte sănătoase și care aduc numeroase beneficii pentru întreg organismul, și nu conține deloc zahăr!! În plus, nu necesită coacere, prepararea se face rapid și are un gust bogat de ciocolată și o textură fină, ca de mousse!

Iată de ce ai nevoie pentru blat: 

  • 150g curmale hidratate în prealabil;
  • 100g făină de migdale;
  • 100g făină de cocos;
  • 20g cacao.

Pune toate ingredientele într-un robot de bucătărie și mixează-le până ce obții o compoziție omogenă. Transferă mixul obținut într-o tavă rotundă cu pereți detașabili și presează-l bine într-un strat uniform. 

Pentru cremă ai nevoie de:

  • 150g caju hidratat în prealabil;
  • 50g ulei cocos;
  • 50g sirop de agave;
  • 50ml lapte vegetal;
  • o păstaie de vanilie;
  • 100g ciocolată topită prin metoda bain marie + 50ml lapte vegetal.

Pune toate ingredientele, cu excepția ciocolatei, într-un blender și mixează până ce obții o compoziție omogenă, fină și cremoasă. Adaugă ulterior ciocolata obținută și mai amestecă încă 1 minut. Toarnă crema peste blatul preparat anterior. 

Opțional, prepară încă 100g ciocolată cu 50ml lapte vegetal prin metoda bain marie și toarnă deasupra, ca o glazură.

Încearcă acest desert sănătos și cu siguranță vei mulțumi și cel mai pretențios gurmand. Vezi rețeta video aici: https://www.tiktok.com/@driedfruits.ro/video/7243466630297128218

Curmalele sunt printre cele mai consumate fructe din lume și sunt considerate o parte esențială a unei dietei echilibrate. Printre principalele substanțe nutritive pe care le furnizează se numără glucoza și fructoza, dar și mineralele esențiale, cum ar fi potasiul și magneziul. În plus, curmalele conțin componente bioactive naturale cu importanță medicinală și nutritivă. Conținutul de fibre poate ajuta la menținerea sănătății sistemului digestiv, prevenind constipația. De asemenea, fibrele încetinesc absorbția zahărului în organism, din acest motiv curmalele fiind considerate alimente cu indice glicemic scăzut. Sunt bogate în antioxidanți precum flavonoide, carotenoide și fenoli, ceea ce le face alimente excelente pentru combaterea stresului oxidativ, reducerea inflamației în organism, a riscului afecțiunilor oculare, cancerului, diabetului și bolilor cardiace.

Fie că îți dorești să urmezi o dietă cu un conținut scăzut de carbohidrați sau pur si simplu vrei să te bucuri de aroma și valorile sale nutriționale nemaipomenite, făina de migdale, este alegerea potrivită. Conține vitamine, minerale, substanțe nutritive și nu conține gluten (asadar aluatul nu are o consistență elastică și nu va crește dacă folosim drojdie). Conține o cantitate semnificativă de vitamina E, fier, riboflavină, calciu, potasiu și magneziu. Spre deosebire de făina clasică, cea de migdale conține puțini carbohidrați.

Fie că te-ai săturat de făina alba de grâu, vrei să încerci ceva nou sau vrei să gătești mai sănătos, făina de cocos este alegerea ideală deoarece are multe beneficii pentru organism. În primul rând nu conține gluten, deci poate fi folosită și de persoanele care au intoleranță la acesta. Susține tractul digestiv și ajută împotriva constipației datorită conținutului ridicat de fibre. De asemenea, din același motiv contribuie la scăderea nivelului de zahăr din sânge, fiind și un aliment cu indice glicemic scăzut. Un alt beneficiu constă în întărirea sistemului imunitar datorită acidului lauric pe care îl conține. Nu în ultimul rând, consumul regulat susține sistemul nervos și sistemul osos datorită aportului de mangan pe care îl aduce organismului.

Nucile de caju sunt tot mai populare în rândul consumatorilor, atât datorită aportului nutritional bogat și sănătos, cât și al gustului ușor dulceag, deosebit față de cel al altor nuci. Spre deosebire de alte fructe oleaginoase precum alunele și migdalele, au un conținut relativ scăzut de calorii, sunt sărace în grăsimi și colesterol, dar bogate în substanțe nutritive. Sunt și o sursă sănătoasă de carbohidrați, proteine și fibre, apreciată în special de persoanele care urmează un regim vegetarian, dar și de cei care doresc să-și diversifice alimentația într-un mod sănătos. Nucile de caju au o valoare nutrițională impresionantă conținând proteine, dar și minerale precum cuprul, calciul, magneziul, fierul, fosforul, potasiul și zincul. De asemenea, conțin și vitamine precum vitamina C, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B3, vitamina B6, vitamina E și vitamina K. Acidul oleic, omega-3 și omega-6 se regăsesc și ele în caju. Bogate în triptofan și în proantocianine, au o mulţime de beneficii pentru organism.

Uleiul de cocos este uleiul vegetal cu cea mai mare concentraţie de acizi graşi, mai exact 90%, care, contrar a ceea ce s-ar putea crede, sunt benefici pentru sănătate. Mai exact, conține doi acizi importanți care îl transformă într-un remediu natural pentru întărirea imunității. Este vorba despre acidul lauric și acidul caprilic, ambii cu proprietăți antivirale și antibacteriene.

Siropul de agave este un nectar din plante. Deși are un indice glicemic mic, de doar 27, este foarte dulce și este nevoie de cantități mici pentru îndulcire, în plus prezintă un risc scăzut de creștere a nivelului de glucoză din sânge, are activitate prebiotică susținând astfel sănătatea intestinală și are un conținut bogat de calciu, fiind o sursă sigură de asimilare a acestuia, cât și a vitaminelor (B, C, D, E) și mineralelor.

De asemenea, cacaoa ,ingredientul cheie al ciocolatei, scade presiunea sângelui și nivelul stresulu ioxidativ atât la nivelul creierului, cât și la nivelul inimii. Nu uita, cu cât ciocolata este mai bogată în cacao, cu atât este mai benefică pentru organismul tău. Ciocolata neagră conține de asemenea, stimulenți naturali importanți, așa cum este cafeina, substanță ce crește puterea de concentrare.