Te gândești la o gustare rapidă? Salvează rețeta de biscuiți din 3 ingrediente, potrivită și pentru cei cu intoleranță la lactoză. Sunt o variantă ideală pentru întreaga familie, chiar și pentru cei mici pentru că au în compoziție doar ingrediente naturale, benefice organismului, și nu conțin lapte, ou, făină, praf de copt sau zahăr.

Ai nevoie doar de:

  • 100g unt de arahide;
  • 50g sirop de agave;
  • 100g fulgi de ovăz fin mărunțiți (poți folosi și făină de ovăz).


Tot ce trebuie să faci este să amesteci toate ingredientele până ce obții o compoziție omogenă. 

Tapetează o tavă cu hârtie de copt, formează câteva biluțe din compoziția obținută și aplatizează-le cu ajutorul mâinilor sau a unei furculițe.

Preîncălzește cuptorul la 160 grade celsius și bagă fursecurile la copt pentru 12 minute. Vei obține niste biscuiți fragezi, aromați și extrem de sănătoși.


Fulgii de ovăz au o compoziție nutrițională echilibrată. Aceștia conțin o cantitate moderată de carbohidrați și proteine, au un conținut scăzut de grăsimi și sunt o sursă excelentă de fibre. De asemenea, conțin și acizi grași Omega-3 și Omega-6. Nu au în compoziție colesterol și reprezintă o sursă bună de vitamine și minerale (vitamina B1 și B5, fosfor, seleniu, magneziu, mangan, fier, cupru, zinc, calciu și potasiu).

Siropul de agave este un nectar din plante. Deși are un indiceglice mic , de doar 27, este foarte dulce și este nevoie de cantități mici pentru îndulcire, în plus prezintă un risc scăzut de creștere a nivelului de glucoză din sânge, are activitate prebiotică susținând astfel sănătatea intestinală și are un conținut bogat de calciu, fiind o sursă sigură de asimilare a acestuia, cât și a vitaminelor (B, C, D, E) și mineralelor.

Untul de arahide este o sursă minunată de fier, care îmbunătățește circulația, dar și de magneziu, potasiu, calciu sau cupru, contribuind totodată și la reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, conține resveratrol, fitonutriet cu puternice proprietăți antioxidante, ce oferă o protecție mare împotriva bacteriilor și a virusurilor, reduce inflamațiile, are proprietăți anti îmbătrânire și diminuează riscul de boli de inimă sau de Alzheimer.