Știm deja că iubești rețetele sănătoase, așa că astăzi îți prezentăm niște biscuiți fragezi și aromați, ușor de făcut, care nu conțin zahăr, lactoză sau gluten.

Ai nevoie de:

  • 150g făină de migdale;
  • 50g făină de cocos;
  • 15g cacao alcalinizată;
  • 1 linguriță praf de copt;
  • 1 linguriță scorțișoară;
  • 30g ulei cocos;
  • 30g sirop de agave;
  • 50g unt de arahide;
  • 1 ou;
  • 50g bănuți de ciocolată tocați;
  • 1 păstaie de vanilie.

Tot ce trebuie să faci este să amesteci toate ingredientele într-un bol încăpător până ce obții un aluat omogen, ușor sfărâmicios. Cu ajutorul unei cupe de înghețată, formează biluțe din aluat, pune-le într-i tavă tapetată cu hârtie de copt și aplatizează-le ușor cu o furculiță. Bagă tava în cuptorul preîncălzit la 160 grade celsius pentru 15 minute.

Când sunt proapăt scoși din cuptor, biscuiții vor fi moi, așa că îți sugerăm să îi lași să se răcească în tavă. Ulterior vor deveni crocanți la exterior si fragezi la mijloc.

Vezi reteta video aici: https://www.tiktok.com/@driedfruits.ro/video/7269098684342734113

Fie că îți dorești să urmezi o dietă cu un conținut scăzut de carbohidrați sau pur si simplu vrei să te bucuri de aroma și valorile sale nutriționale nemaipomenite, făina de migdale, este alegerea potrivită. Conține vitamine, minerale, substanțe nutritive și nu conține gluten (asadar aluatul nu are o consistență elastică și nu va crește dacă folosim drojdie). Conține o cantitate semnificativă de vitamina E, fier, riboflavină, calciu, potasiu și magneziu. Spre deosebire de făina clasică, cea de migdale conține puțini carbohidrați.

Iar dacă vrei să încerci ceva nou sau vrei să gătești mai sănătos, făina de cocos este alegerea ideală deoarece are multe beneficii pentru organism. În primul rând nu conține gluten, deci poate fi folosită și de persoanele care au intoleranță la acesta. Susține tractul digestiv și ajută împotriva constipației datorită conținutului ridicat de fibre. De asemenea, din același motiv contribuie la scăderea nivelului de zahăr din sânge, fiind și un aliment cu indice glicemic scăzut. Un alt beneficiu constă în întărirea sistemului imunitar datorită acidului lauric pe care îl conține. Nu în ultimul rând, consumul regulat susține sistemul nervos și sistemul osos datorită aportului de mangan pe care îl aduce organismului.

Scorțișoara reprezintă o sursă puternică de vitamina A, fiind bogată în beta-caroten, dar și vitamina B și K, care sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului. De asemenea, acest condiment oriental conține antioxidanți din familia flavonoidelor și a polifenolilor, care oferă protecție împotriva stresului oxidativ și efectelor radicalilor liberi, dar și minerale vitale organismului, precum calciu, magneziu, fier, fosfor și potasiu.

Uleiul de cocos este uleiul vegetal cu cea mai mare concentraţie de acizi graşi, mai exact 90%, care, contrar a ceea ce s-ar putea crede, sunt benefici pentru sănătate. Mai exact, conține doi acizi importanți care îl transformă într-un remediu natural pentru întărirea imunității. Este vorba despre acidul lauric și acidul caprilic, ambii cu proprietăți antivirale și antibacteriene. Untul de arahide este o sursă minunată de fier, care îmbunătățește circulația, dar și de magneziu, potasiu, calciu sau cupru, contribuind totodată și la reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, conține resveratrol, fitonutriet cu puternice proprietăți antioxidante, ce oferă o protecție mare împotriva bacteriilor și a virusurilor, reduce inflamațiile, are proprietăți anti îmbătrânire și diminuează riscul de boli de inimă sau de Alzheimer.

Siropul de agave este un nectar din plante. Deși are un indice glicemic mic, de doar 27, este foarte dulce și este nevoie de cantități mici pentru îndulcire, în plus prezintă un risc scăzut de creștere a nivelului de glucoză din sânge, are activitate prebiotică susținând astfel sănătatea intestinală și are un conținut bogat de calciu, fiind o sursă sigură de asimilare a acestuia, cât și a vitaminelor (B, C, D, E) și mineralelor.

Poate nu știai dar, cacao și implicit ciocolata are proprietăți puternic antioxidante și antiinflamatorii care induc o stare generală de bine, cresc puterea de concentrare și îmbunătățesc memoria. De asemenea, cacao, ingredientul cheie al ciocolatei, scade presiunea sângelui și nivelul stresului oxidativ atât la nivelul creierului, cât și la nivelul inimii. Nu uita, cu cât ciocolata este mai bogată în cacao, cu atât este mai benefică pentru organismul tău. Ciocolata neagră conține de asemenea, stimulenți naturali importanți, așa cum este cafeina, substanță ce crește puterea de concentrare