Știai că există atât de multe tipuri de biscuiți pe care îi poți pregăti chiar tu acasă? Așa cum te-am obisnuit, îți prezentăm o nouă rețetă de biscuiți cu fulgi de ovăz și stafide, fără adaos de zahăr, rapizi și foarte sănătoși pentru tine.

Pentru aceștia ai nevoie de:

• 200g fulgi de ovăz fin;

• 120g ulei cocos (sau unt cu 82% grăsime);

• 130g făină albă tip 550;

• o linguriță praf de copt;

• o lingură scorțișoară măcinată;

• 120g sirop agave;

• un ou;

• 80ml apă;

• 50g stafide.

Se prepară foarte ușor și rapid. Pune toate ingredientele, cu excepția stafidelor, într-un robot de bucătărie și mixează până ce obți o compoziție omogenă. Mută compoziți într-un bol încăpător, adaugă stafidele și cu ajutorul unei spatule încorporează-le în aluat. Tapetează o tavă cu hârtie de copt și cu ajutorul mâinilor formează biluțe din aluatul obținut și aplatizează-le ușor. Bagă tava pentru 15-18 minute la cuptorul preîncălzit la 180 grade celsius.

Vei obține niște biscuiți pufoși și fragezi, extrem de aromați și încărcați cu energie.

  • Fulgii de ovăz au o compoziție nutrițională echilibrată. Aceștia conțin o cantitate moderată de carbohidrați și proteine, au un conținut scăzut de grăsimi și sunt o sursă excelentă de fibre. De asemenea, conțin și acizi grași Omega-3 și Omega-6. Nu au în compoziție colesterol și reprezintă o sursă bună de vitamine și minerale (vitamina B1 și B5, fosfor, seleniu, magneziu, mangan, fier, cupru, zinc, calciu și potasiu).
  • Uleiul de cocos este uleiul vegetal cu cea mai mare concentraţie de acizi graşi, mai exact 90%, care, contrar a ceea ce s-ar putea crede, sunt benefici pentru sănătate. Mai exact, conține doi acizi importanți care îl transformă într-un remediu natural pentru întărirea imunității. Este vorba despre acidul lauric și acidul caprilic, ambii cu proprietăți antivirale și antibacteriene.
  • Scorțisoara reprezintă o sursă puternică de vitamina A, fiind bogată în beta-caroten, dar și vitamina B și K, care sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului. De asemenea, acest condiment oriental conține antioxidanți din familia flavonoidelor și a polifenolilor, care oferă protecție împotriva stresului oxidativ și efectelor radicalilor liberi,dar și minerale vitale organismului, precum calciu, magneziu, fier, fosfor și potasiu.
  • Siropul de agave este un nectar din plante. Deși are un indice glicemic mic , de doar 27, este foarte dulce și este nevoie de cantități mici pentru îndulcire, în plus prezintă un risc scăzut de creștere a nivelului de glucoză din sânge, are activitate prebiotică susținând astfel sănătatea intestinală și are un conținut bogat de calciu, fiind o sursă sigură de asimilare a acestuia, cât și a vitaminelor (B, C, D, E) și mineralelor.
  • Considerate cele mai sănătoase fructe uscate, fiind bogate în cupru şi fier, stafidele fac minuni pentru sistemul imunitar slăbit şi dau senzaţia de saţietate datorită cantităţii mari de fibre pe care le conţin. Pentru că sunt o sursă bună de zaharuri sănătoare, sunt indicate în perioadele de convalescenţă, după eforturi fizice sau intelectuale. Totodată, aceste fructe conţin şi foarte mulţi antioxidanţi (flavonoide şi fenoli) care reduc impactul radicalilor liberi asupra organismului