Știm cât de mult iubești ciocolata! Iar atunci când găsim o rețetă de biscuiți super sănătoși dar care au și ciocolată în compoziție, suntem nerăbdători să ți-o prezentăm. Aceștia sunt aromați, fragezi dar și crocanți, nu conțin lapte, ou sau zahăr rafinat!

Iată de ce ai nevoie pentru pregătirea lor:

  • 100g făină de migdale;
  • 65g tărâțe de grâu; 
  • 50g zahăr cocos;
  • O linguriță bicarbonat de sodiu alimentar; 
  • 65g unt de arahide;
  • 30g sirop de agave;
  • O păstaie de vanilie.


Amestecă toate ingredientele într-un bol încăpător până ce obții o compoziție omogenă. Împarte amestecul obținut în două părți aproximativ egale. Formează biluțe de aluat, pune-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și aplatizează-le ușor. În centrul fiecărui biscuite obținut pune câte un bănuț de ciocolată. 

Din aluatul rămas, formează dinnou biluțe aplatizate și pune-le deasupra biscuiților pentru a acoperi ciocolata. Bagă tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade celsius pentru aproximativ 15 minute sau până ce biscuiții s-au rumenit. 

După ce i-ai scos din cuptor, poți presăra opțional pe deasupra zahăr pudră sau nucă de cocos răzuită. 

Vezi reteta video aici: https://www.tiktok.com/@driedfruits.ro/video/7239032860814953754


Fie că îți dorești să urmezi o dietă cu un conținut scăzut de carbohidrați sau pur și simplu vrei să te bucuri de aroma și valorile sale nutriționale nemaipomenite, făina de migdale, este alegerea potrivită. Conține vitamine, minerale, substanțe nutritive și nu conține gluten (asadar aluatul nu are o consistență elastică și nu va crește dacă folosim drojdie). Conține o cantitate semnificativă de vitamina E, fier, riboflavină, calciu, potasiu și magneziu. Spre deosebire de făina clasică, cea de migdale conține puțini carbohidrați.

Datorită bogăţiei în substanţe active, cu valoare terapeutică ridicată, tărâţele de grâu însumează toate calităţile unui medicament natural. Sunt un fortifiant natural, care ajută la îmbunătăţirea digestiei şi revigorează organismul prin aportul de substanţe nutritive, fără contraindicaţii sau efecte secundare notabile. Datorită proprietăţilor remineralizante, laxative, antimicrobiene şi antiinflamatoare dovedite, consumarea acestora constant, este o soluţie naturală pentru probleme de sănătate precum anemie, epuizare fizică şi psihică, constipaţie, flebite şi tromboflebite, litiază biliară şi colite.

Untul de arahide este o sursă minunată de fier, care îmbunătățește circulația, dar și de magneziu, potasiu, calciu sau cupru, contribuind totodată și la reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, conține resveratrol, fitonutriet cu puternice proprietăți antioxidante, ce oferă o protecție mare împotriva bacteriilor și a virusurilor, reduce inflamațiile, are proprietăți anti îmbătrânire și diminuează riscul de boli de inimă sau de Alzheimer.

Siropul de agave este un nectar din plante. Deși are un indice glicemic mic, de doar 27, este foarte dulce și este nevoie de cantități mici pentru îndulcire, în plus prezintă un risc scăzut de creștere a nivelului de glucoză din sânge, are activitate prebiotică susținând astfel sănătatea intestinală și are un conținut bogat de calciu, fiind o sursă sigură de asimilare a acestuia, cât și a vitaminelor (B, C, D, E) și mineralelor.

Poate nu știai dar, ciocolata are proprietăți puternic antioxidante și antiinflamatorii care induc o stare generală de bine, cresc puterea de concentrare și îmbunătățesc memoria. De asemenea, cacao, ingredientul cheie al ciocolatei, scade presiunea sângelui și nivelul stresului oxidativ atât la nivelul creierului, cât și la nivelul inimii. Nu uita, cu cât ciocolata este mai bogată în cacao, cu atât este mai benefică pentru organismul tău. Ciocolata neagră conține de asemenea, stimulenți naturali importanți, așa cum este cafeina, substanță ce crește puterea de concentrare.