Cui nu ii place ciocolata? Aceste biluțe cu ciocolată sunt un răsfăț atât de delicios! Sunt dulci, moi, aromate și nu conțin zahăr, gluten sau lactoză! Sunt ideale pentru o gustare sau un desert super rapid, fără coacere și pe placul oricărui pofticios.

Pentru pregătirea lor ai nevoie de:

-100g arahide decojite coapte pentru a obține unt de arahide (poți folosi și untul de arahide cumpărat, dar ai grijă să fie unul de calitate);

-50g sirop de agave;

-100g făină de migdale;

-25g cacao alcalinizată;

-o păstaie de vanilie;

-30g fulgi de ciocolată neagră;

Pentru început prepară untul de arahide. Dacă folosești unul cumpărat, pune toate ingredientele într-un bol încăpător și cu ajutorul unei spatule, amestecă până ce obții o compoziție omogenă. Cu o lingură mică sau o cupă de înghețată formează biluțe din aluatul obținut. Așează-le pe o hârtie de copt și topește într-un bol 20g ciocolată cu o linguriță unei cocos și toarnă deasupra lor.

După ce ciocolata s-a răcit, biluțele energizante sunt gata pentru servire.

Arahidele sunt o sursă minunată de fier, care îmbunătățesc circulația, dar și de magneziu, potasiu, calciu sau cupru, contribuind totodată și la reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, conțin resveratrol, fitonutriet cu puternice proprietăți antioxidante, ce oferă o protecție mare împotriva bacteriilor și a virusurilor, reduce inflamațiile, are proprietăți anti îmbătrânire și diminuează riscul de boli de inimă sau de Alzheimer.

Siropul de agave este un nectar din plante. Deși are un indice glicemic mic, de doar 27, este foarte dulce și este nevoie de cantități mici pentru îndulcire, în plus prezintă un risc scăzut de creștere a nivelului de glucoză din sânge, are activitate prebiotică susținând astfel sănătatea intestinală și are un conținut bogat de calciu, fiind o sursă sigură de asimilare a acestuia, cât și a vitaminelor (B, C, D, E) și mineralelor.

De ce să alegi făina de migdale? Este foarte simplu. Fie că îți dorești să urmezi o dietă cu un conținut scăzut de carbohidrați, fie ai intoleranță la gluten sau pur si simplu vrei să te bucuri de aroma și valorile sale nutriționale nemaipomenite, făina de migdale, este alegerea potrivită. Conține vitamine, minerale, substanțe nutritive și nu conține gluten (asadar aluatul nu are o consistență elastică și nu va crește dacă folosim drojdie). Conține o cantitate semnificativă de vitamina E, fier, riboflavină, calciu, potasiu și magneziu. Spre deosebire de făina clasică, cea de migdale conține puțini carbohidrați și poate fi consumată și fără să fie gătită în prealabil. De asemenea, grăsimile sănătoase conținute oferă sațietate de lungă durată.

Poate nu știai dar, cacaoa și implicit ciocolata are proprietăți puternic antioxidante și antiinflamatorii care induc o stare generală de bine, cresc puterea de concentrare și îmbunătățesc memoria. De asemenea, cacaoa ,ingredientu lcheie al ciocolatei, scade presiunea sângelui și nivelul stresulu ioxidativ atât la nivelul creierului, cât și la nivelul inimii. Nu uita, cu cât ciocolata este mai bogată în cacao, cu atât este mai benefică pentru organismul tău. Ciocolata neagră conține de asemenea, stimulenți naturali importanți, așa cum este cafeina, substanță ce crește puterea de concentrare.