Ingrediente pentru blat: 

●     150 de grame de migdale;

●     100 de grame de curmale (fără sâmburi);

●     40 de grame de pudră de cacao/pudră de carob;

●     Un vârf de linguriță de sare.

 

Ingrediente pentru cremă:

●     Un avocado copt;

●     50 de grame de boabe de cacao crude (decojite în prealabil);

●     50 de grame de unt de cacao;

●     80-100 de mililitri de ulei de cocos;

●     50 de mililitri de sirop de agave (sau alt îndulcitor: sirop de arțar, sirop de ștevie etc.);

●     50 de mililitri de suc de lămâie sau de portocale;

 

Ingrediente pentru decor:

●     Fructe de pădure congelate;

●     Nuci, migdale sau fistic;

●     Frunze de mentă.

 

 Mod de preparare:

 

●     Primul pas este să speli bine de tot migdalele și curmalele și să le lași la hidratat peste noapte, în vase umplute cu apă (folosește un vas pentru migdale și unul pentru curmale). A doua zi, separă-le de apa rămasă și pune-le într-un blender;

●     Mixează curmalele și migdalele hidratate, alături de pudra de cacao (sau de carob) și de sare până obții o pastă cu o consistență vâscoasă. Folosește un blender cu un motor puternic, care poate pasa perfect ingredientele, rezultând un amestec omogen;

●     Pune pasta astfel obținută în tava rotundă cu inel detașabil (pereți detașabili), uniformizează aluatul cu o lingură și lasă-l la congelator pana pregătești crema;

●     Pentru cremă, trebuie să amesteci toate ingredientele din lista de mai sus în blender, ținând cont de faptul că uleiul de cocos și untul de cacao ar trebui să fie în stare lichidă (deci scoate-le de la frigider cu minimum o oră înainte să te apuci de acest preparat);

●     La final, scoate de la congelator blatul și adaugă crema de ciocolată deasupra lui.

●     Adaugă câteva fructe de pădure sau frunze de mentă și lasă-l la congelator pentru câteva ore (cinci-șase ore de preferat). Pentru a-l servi, detașează-i inelul și porționează-l în mai multe feliuțe. Tortul raw vegan rezistă aproximativ trei-patru zile la frigider.