- Stoc: In stoc
Arahide in coaja coapte si sarate 100g+Muesli cu fructe si 5 cereale 70g - comenzi intre 120lei si 250lei
Arahide in coaja coapte si sarate 100g+Amestec seminte 50g+Muesli cu fructe si 5 cereale 70g - comenzi intre 250lei si 500lei
Arahide in coaja coapte si sarate 100g+Amestec seminte 50gx2+Muesli cu fructe si 5 cereale 70gx3 - comenzi peste 500lei
Produsul poate fi comandat la 130g (pet), 300g (pet), 600g (pet), 900g (borcan), vrac 4.5 kg (pet). Puteti regasi toate gramajele in categoria Ulei Cocos & Apa Cocos & Produse din Cocos
PENTRU CANTITATI MARI (vrac - bax, cutie) solicitati pretul telefonic la 0350 800 001 !
Certificat BIO.
Ulei de cocos virgin, nehidrogenat.
Este un ulei obtinut prin presare la rece din nuci de cocos proaspete.
Tara de origine: Filipine
Este nerafinat, neinalbit si neaditivat.
De ce este bine sa introducem cocos in alimentatia noastra de zi cu zi?
Uleiul sau untul de nuca de cocos este o sursa foarte buna de grasimi vegetale. Are un continut foarte ridicat de grasimi saturate, deci oxideaza mai greu si tine aproape doi ani pana devine ranced. Dar tocmai acest continut foarte ridicat de grasimi saturate il face foarte controversat. Grasimile saturate sunt blamate si nerecomandate de doctori, nutritionisti si cercetatori deopotriva, din cauza problemelor de sanatate pe care le provoaca. Si atunci de ce se recomanda ulei sau unt de cocos?
1. Deoarece acest ulei virgin are un continut foarte ridicat de acid lauric, care este procesat de catre organism (combinat cu glicerol) si transformat in monolaurina. Se gaseste doar in nuca de cocos si in laptele matern.
2. Uleiul virgin de cocos are grasimi saturate compuse din trigliceride cu lant scurt si mediu, fiind usor de digerat si neavand la fel de multe riscuri ca alte grasimi saturate. In plus, mai contine grasimi mononesaturate (acid oleic) si polinesaturate (acid linoleic), polifenoli (care dau aroma si mirosul specifice de cocos), vitamina E, vitamina K si fier.
La ce folosim ulei sau unt de nuca de cocos?
1. Aliment. Poate fi folosit la pregatirea mancarii, adaugat in supe, sosuri, ceai, sucuri, lapte (vegetal), deserturi etc., de preferat la rece sau la temperatura camerei.
Cand folositi ulei de cocos la gatit sau copt, nu depasiti temperaturi mai mari de punctul lui de afumare/ardere: 177 grade Celsius (isi pierde proprietatile benefice si i se schimba structura moleculara, deve
nind nesanatos).
2. Cosmetica. Uleiul virgin de cocos poate fi folosit pe fata pentru hidratare si demachiere (inclusiv machiaj rezistent la apa), pe corp (nu se mai usuca pielea si devine mai elastica, deci poate preveni vergeturile si ridurile), pe par pentru hranirea si hidratarea scalpului si a firului de par (reduce pierderea de proteine; folosit regulat, previne matreata si paduchii), pe unghii si cuticule (intareste si hraneste unghiile si inmoaie cuticulele).