Această rețetă de biscuiți cu nucă de cocos fără coacere este un deliciu nu doar pentru că este rapidă și nu necesită folosirea cuptorului, dar și pentru că este sănătoasă. Biscuiții conțin ingrediente naturale și benefice precum untul de migdale și uleiul de cocos.

Cel mai bun aspect al acestei rețete este că folosește ingrediente complet naturale, spre deosebire de biscuiții procesați din comerț, care pot conține aditivi. Acesti biscuiți cu nucă de cocos sunt o opțiune excelentă pentru un snack sănătos pentru copii sau un desert ușor. Mai mult, rețeta este atât de simplă încât copiii pot participa activ la prepararea biscuiților!

Rețeta face biscuiții să fie fără ouă, ceea ce îi transformă într-o opțiune vegană de care se pot bucura toți.

Ingrediente

  • 2.5 căni de ovăz integral fără gluten
  • 1 cană de fulgi de nucă de cocos neîndulciți
  • 1/2–1 lingură semințe de in măcinate (opțional)
  • 1/2 cană ulei de cocos
  • 1 cană unt de migdale
  • 2 lingurițe extract de vanilie
  • 6 linguri de cacao
  • zahăr de cocos pentru presărat (opțional)
  • sare roz de Himalaya pentru presărat (opțional)

 

Cum prepari biscuiți cu nucă de cocos de la zero?

Vom începe prin a acoperi două tăvi de copt cu hârtie de copt. Biscuiții se vor „coace” pe acestea mai târziu.

Apoi, într-un bol mare, adaugă ovăzul și amestecă-l cu fulgii de nucă de cocos natural dulci. (Notă: Acești biscuiți sunt fără gluten atâta timp cât folosești ovăz certificat fără gluten!)

Pe foc mic, combină uleiul de cocos și untul de migdale într-o oală de dimensiuni medii.

Amestecă totul până când acest amestec cu miros delicios se topește și toate ingredientele sunt uniform amestecate.

Îndepărtează amestecul încălzit de pe aragaz și adaugă vanilia, precum și ovăzul și fulgii de nucă de cocos de mai devreme. Apoi adaugă semințele de in și pudra de cacao.

Continuă să amesteci! Vrei ca întregul amestec să fie gros.

 

Acum, așează cu lingura porții mari din „aluat” pe foile de copt. Presară biscuiții cu zahăr de cocos și sare de Himalaya, dacă dorești, și tava de copt în congelator. Lasă biscuiții cu nucă de cocos fără coacere să stea în congelator cel puțin 20 de minute sau până când ești gata să îi servești.

Când ești gata să îi mănânci, scoate biscuiții fără coacere din congelator și lasă-i să se dezghețe timp de cinci minute. Dacă ai rămas cu biscuiți (ceea ce e puțin probabil), păstrează-i într-un recipient închis ermetic în congelator.

Îți vine să crezi cât de ușor a fost? Îmi place că nu conțin zahăr rafinat, dar totuși îmi satisfac pofta de dulce.

Sper să devină și la tine acasă o rețetă favorită!


Nucă de cocos: Atât fulgii de nucă de cocos, cât și uleiul de nucă de cocos conferă acestor delicii aroma lor distinctă — să nu mai menționăm și cantitatea mare de grăsimi sănătoase și nutrienți pe care o aduc. Uleiul de nucă de cocos, în special, ajută la protecția creierului, prevenirea bolilor de inimă, susținerea sănătății ficatului, combaterea inflamației, întărirea sistemului imunitar, beneficiind totodată sănătatea pielii și a sănătății orale, și multe altele.

Ovăz: Ovăzul este bogat în fibre și mai multe minerale, incluzând mangan, fosfor, seleniu, magneziu, fier, zinc și cupru. Acesta ajută la reducerea colesterolului, îmbunătățirea digestiei și oferă mai multe proteine decât majoritatea cerealelor.

Unt de migdale: În loc de unt tradițional, utilizarea untului de migdale menține această rețetă vegană. În plus, oferă beneficiile nutriționale ale migdalelor, care includ grăsimi sănătoase, vitamina E și mai multe minerale benefice sănătății.

Pudra de cacao: Pudra de cacao de înaltă calitate poate oferi beneficii datorită conținutului său antioxidant. Atâta timp cât nu se exagerează cu consumul, acesta poate sprijini sănătatea imunitară, cardiacă, cerebrală, oculară și a pielii.

Acești ingredienți combină beneficiile nutriționale cu gustul delicios, creând o opțiune de desert sănătoasă și satisfăcătoare.


* Semințele de in, zahărul de cocos și sarea sunt opționale. Le poți omite dacă preferi. Dacă nu ești preocupat de menținerea caracterului vegan al acestei rețete, poți opta pentru unt obișnuit, dar asigură-te că este de la animale hrănite cu iarbă. Acest tip de unt este adesea considerat mai sănătos datorită conținutului său crescut de acizi grași omega-3 și vitamine.