Această rețetă de biscuiți cu nucă de cocos fără coacere este un deliciu
nu doar pentru că este rapidă și nu necesită folosirea cuptorului, dar și
pentru că este sănătoasă. Biscuiții conțin ingrediente naturale și benefice
precum untul de migdale și uleiul de cocos.
Cel mai bun aspect al acestei rețete este că folosește ingrediente complet naturale, spre deosebire de biscuiții procesați din comerț, care pot conține aditivi. Acesti biscuiți cu nucă de cocos sunt o opțiune excelentă pentru un snack sănătos pentru copii sau un desert ușor. Mai mult, rețeta este atât de simplă încât copiii pot participa activ la prepararea biscuiților!
Rețeta face biscuiții să fie fără ouă, ceea ce îi transformă într-o opțiune vegană de care se pot bucura toți.
Ingrediente
- 2.5 căni de ovăz integral fără gluten
- 1 cană de fulgi de nucă de cocos
neîndulciți
- 1/2–1 lingură semințe de in măcinate (opțional)
- 1/2 cană ulei de cocos
- 1 cană unt de migdale
- 2 lingurițe extract de vanilie
- 6 linguri de cacao
- zahăr de cocos pentru presărat (opțional)
- sare roz de Himalaya pentru presărat (opțional)
Cum prepari biscuiți cu nucă de cocos de
la zero?
Vom începe prin a acoperi două tăvi de
copt cu hârtie de copt. Biscuiții se vor „coace” pe acestea mai târziu.
Apoi, într-un bol mare, adaugă ovăzul și amestecă-l cu fulgii de nucă de cocos natural dulci. (Notă: Acești
biscuiți sunt fără gluten atâta timp cât folosești ovăz certificat fără
gluten!)
Pe foc mic, combină uleiul de cocos și
untul de migdale într-o oală de dimensiuni medii.
Amestecă totul până când acest amestec cu
miros delicios se topește și toate ingredientele sunt uniform amestecate.
Îndepărtează amestecul încălzit de pe
aragaz și adaugă vanilia, precum și ovăzul și fulgii de nucă de cocos de mai
devreme. Apoi adaugă semințele de in și pudra de cacao.
Continuă să amesteci! Vrei ca întregul
amestec să fie gros.
Acum, așează cu lingura porții mari din „aluat” pe foile de copt. Presară biscuiții cu zahăr de cocos și sare de Himalaya, dacă dorești, și tava de copt în congelator. Lasă biscuiții cu nucă de cocos fără coacere să stea în congelator cel puțin 20 de minute sau până când ești gata să îi servești.
Când ești gata să îi mănânci, scoate
biscuiții fără coacere din congelator și lasă-i să se dezghețe timp de cinci
minute. Dacă ai rămas cu biscuiți (ceea ce e puțin probabil), păstrează-i
într-un recipient închis ermetic în congelator.
Îți vine să crezi cât de ușor a fost? Îmi
place că nu conțin zahăr rafinat, dar totuși îmi satisfac pofta de dulce.
Sper să devină și la tine acasă o rețetă
favorită!
Nucă de cocos: Atât fulgii de nucă de
cocos, cât și uleiul de nucă de cocos conferă acestor delicii aroma lor distinctă
— să nu mai menționăm și cantitatea mare de grăsimi sănătoase și nutrienți pe
care o aduc. Uleiul de nucă de cocos, în special, ajută la protecția
creierului, prevenirea bolilor de inimă, susținerea sănătății ficatului,
combaterea inflamației, întărirea sistemului imunitar, beneficiind totodată
sănătatea pielii și a sănătății orale, și multe altele.
Ovăz: Ovăzul este bogat în fibre și mai
multe minerale, incluzând mangan, fosfor, seleniu, magneziu, fier, zinc și
cupru. Acesta ajută la reducerea colesterolului, îmbunătățirea digestiei și
oferă mai multe proteine decât majoritatea cerealelor.
Unt de migdale: În loc de unt tradițional,
utilizarea untului de migdale menține această rețetă vegană. În plus, oferă
beneficiile nutriționale ale migdalelor, care includ grăsimi sănătoase,
vitamina E și mai multe minerale benefice sănătății.
Pudra de cacao: Pudra de cacao de înaltă
calitate poate oferi beneficii datorită conținutului său antioxidant. Atâta
timp cât nu se exagerează cu consumul, acesta poate sprijini sănătatea
imunitară, cardiacă, cerebrală, oculară și a pielii.
Acești ingredienți combină beneficiile nutriționale cu gustul delicios, creând o opțiune de desert sănătoasă și satisfăcătoare.
* Semințele de in, zahărul de cocos și
sarea sunt opționale. Le poți omite dacă preferi. Dacă nu ești preocupat de menținerea
caracterului vegan al acestei rețete, poți opta pentru unt obișnuit, dar
asigură-te că este de la animale hrănite cu iarbă. Acest tip de unt este adesea
considerat mai sănătos datorită conținutului său crescut de acizi grași omega-3
și vitamine.
Lasa un comentariu