20 mai
Ingrediente
- 4 linguri ulei de masline
- 1 ceapa medie, taiata cubulete
- 1 morcov mare, dat pe razatoarea mare
- 250 g linte galbena
- 4-5 cartofi galbeni, cuburi mici
- 1 lingura pasta de rosii
- 1,5 litri de apa
- 2 linguri Baza granulata pui
- un varf de lingurita turmeric
- piper rosu sau chilly fulgi
Intr-o oala caliti ceapa si morcovul in 2 linguri de ulei. Cand s-au rumenit, adaugati apa, baza granulata, lintea, cartofii, turmericul, uleiul si piperul. Acoperiti cu un capac si lasati la fiert 30-40 de minute, la foc mediu sau pana toate ingredientele sunt fierte.
Cand se raceste, se paseaza cu ajutorul unui blender. Supa crema de linte este gata atunci cand si-a format consistenta dorita. La final, se poate orna cu patrunjelul si se serveste cu crutoane.
Pofta buna!
Lasa un comentariu