Paștele se apropie repede! Tu ai început să îți planifici meniul special pentru această sărbătoare?
A avea o preferință alimentară diferită de cea a prietenilor sau a familiei poate fi extrem de dificil de gestionat în timpul unei sărbători de acest gen. Indiferent dacă găzduiești sau participi la o petrecere anul acesta de Paște, vrem să îți împărtășim rețete unice, accesibile și, desigur, delicioase.
Am alcătuit o listă cu cele mai bune rețete vegane de Paște pentru a te ajuta să îți planifici un meniu versatil și sper să le iubești la fel de mult ca noi! 
Ce mănâncă vegetarienii de Paște?
Există atât de multe opțiuni, dar cu siguranță depinde cât de mult vrei să gătești. Poți servi o friptură vegană cumpăratădin magazine,deja semipreparată, sau poți face una chiar tu. Pentru garnituri, poți rămâne la cele clasice, cum ar fi legumele prăjite, cartofii cremosi și o salată mare. Multe dintre aceste feluri de mâncare pot fi făcute din timp, astfel încât să poți petrece mai mult timp cu familia în loc să fi în bucătărie în ziua cea mare.
Pe lângă faptul că vegetarienii nu servesc fripturi sau feluri de mâncare cu produse de origine animală, altă diferență la care ne putem gândi este că veganii nu vopsesc ouăle. Însă pot avea în continuare ouă de Paște,folosind unele de plastic umplute cu bomboane vegane. Sau poți face chiar ouă de Paște vegane cu unt de arahide pentru desert! 
Dacă ești un nou vegan sau dacă nu ești vegan, dar cauți mâncăruri vegane pe care să le prepari pentru oaspeții tăi și te simți copleșit, înțelegem perfect. Știm că pare o schimbare mare la început, dar, crede-ne, poți face asta!
Când găzduiești o cină așa importantă, de preferat este să alegi rețete pe care le-ai mai făcut înainte. Nu este nimic mai frustrant decât să faci o rețetă și să nu iasă. Nu este niciodată un moment potrivit pentru ca acest lucru să se întâmple, dar cu siguranță nu vrei ca asta să fie când ai oaspeți! Dacă nu ai gătit în acest stil sau dorești să încerci rețete noi, asigură-te că le testezi cu câteva zile înainte de masa de sărbători.
Citește următoarele rețete vegane ușoare și planifică meniul de Paște! Am ales o mică selecție pentru un meniu complet ce conține aperitiv, salată, fel principal și desert. Toate aceste mâncăruri delicioase vegane de Paște sunt garantate să mulțumească pe oricine, vegani și pe cei care mănâncă carne deopotrivă! 

Aperitiv- biluțe energizante din morcov si ghimbir
Aceste biluțe energizante sunt un răsfăț atât de delicios. Dulci, moi și aromatizate cu ghimbir, sunt complet irezistibile.Textura lor este super ușoară, ideală pentru primăvara care se apropie. Pentru a te asigura că ai sărbători delicioase, dar și sănătoase, astăzi îți oferim o rețetă super simplă, fără coacere și din ingrediente extrem de benefice pentru organism și atât de naturale, fără adaos de zahăr, fiind prietenoase până și cu cei mici.
Beneficiile oferite de aceste biluțe
-pline de fibre alimentare de înaltă calitate care promovează o digestie bună, pierderea în greutate și un sistem digestiv sănătos,
-bogate în proteine vegetale,
-bogate în acizi grași omega-3 sănătoși, antioxidanți și vitamina A,
-îmbogățite cu condimente vindecătoare – ghimbir
-fără gluten și vegan,
-sărace în calorii, prietenoase cu copiii și foarte hrănitore.
INGREDIENTE  
  • 12 curmale Medjool
  • 1 cană de ovăz 
  • ½ cană nuci pecan
  • ½ cană morcov ras fin (aproximativ un morcov)
  • 1 lingură de semințe de chia
  • 1 linguriță de ghimbir pudră
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • ½ cană nucă de cocos mărunțită (pentru înveliș)
INSTRUCȚIUNI
Scoate sâmburii din curmale și înmoaie-le în apă fierbinte timp de câteva minute. Când curmalele s-au înmuiat, scurge-le și pune-le în robotul de bucătărie. Adăugă celelalte ingrediente în robotul de bucătărie și amestecă până când amestecul capătă o consistență asemănătoare aluatului. Adaugă 1 lingură din apa în care au fost înmuiate curmalele dacă amestecul este prea uscat.
Cu o lingurămica sau o cupă de înghețată, scoate amestecul și formează biluțe. Rulează biluțele în nucă de cocos mărunțită și așeză-le pe farfurie.Pune-le la frigider să se întărească timp de 15 minute.

Salată vegană de Paște 
Începe masa de Paște cu una dintre aceste salate delicioase, proaspete și vibrante inspirate de primăvară!Încărcată cu rucola, orez sălbatic, nuci pecan prăjite, boabe suculențe de rodie, ceapă verde, cireșe uscateși sos dijon.Această salată copioasă, fără gluten, este o plăcere majoră, iar combinația de arome, texturi și ingrediente colorate satisfice chiar și cel mai pretențios oaspete. 
INGREDIENTE 
  • Rucola adaugă o aromă ușoară, piperată, salatei și un aspect frumos de verde. Poți înlocui și cu spanac proaspăt, amestec de primăvară, frunze de kale tăiate felii subțiri sau salată romană.
  • Ceapă verde
  • Nucile pecan prăjite pot fi înlocuite cu succes cu nuci de caju. Dacă ești alergic la nuci, poți folosi semințe de dovleac, semințe de floarea soarelui sau năut crocant prăjit.
  • Orezul sălbatic are are gust de nuci și adaugă atât de multă aromă, textură și savoare acestei salate! Îl poți înlocui cu orezul brun, quinoa sau boabe de grâu.
  • Cireșele uscate pot fi înlocuite cu merișoare uscate sau fructe goji.
  • Boabele de rodie sunt extrem de suculente și sunt pline de vitamine și antioxidanți atât de benefici.
  • Sosul de Dijon- poate fi preparat în casă sau cumpărat direct din magazine.
INSTRUCȚIUNI
Mai întâi, gătește orezul sălbatic. Cel mai simplu mod de a găti orezul sălbatic este să-l adaugi într-o oală cu apă fierbinte, unde ai adăugat puțină sare. Redu focul la minim și lăsă orezul să fiarbă 40-45 de minute. Scurge orice exces de apă și lăsă-l deoparte să se răcească.
În timp ce orezul sălbatic se răcește, pregătește toate ingredientele pentru salată. Taie grosier rucola și nucile pecan, feliază ceapa verde și îndepărteazăboabele din rodie.
Într-un bol mic, amestecă ingredientele pentru dressing-ul de Dijon sau îl poți cumpăra gata pregătit de la magazin. 
Odată ce orezul sălbatic s-a răcit complet, poți combina toate ingredientele pentru salată într-un castron mare și să amesteci foarte bine.

Fel principal- Ruladă din linte și ciuperci
Această ruladă vegană consistentă are cea mai bună textură și este atât de aromată! Este încărcată cu legume și linte, are o aromă delicioasă de carne și poate fi servită cu o glazură de roșii sau sos de ciuperci. Această mâncare gustoasă va deveni cu siguranță favorita familiei!Două felii de ruladă vegană, lângă cartofi și mazăre verde rezolvă o cină fabuloasă pentru seara de Paste! Această ruladă de linte cu ciuperci este umedă, dar nu este moale și nu se va destrăma sau nu se sfărâmă atunci când este feliată. 
INGREDIENTE 
Această friptură vegană este făcută dintr-o combinație de legume proaspete și alte câteva ingrediente. 
  • Ciuperci - Ciupercile Cremini adaugă atât de multă aromă! Poți înlocui cu ciuperci albe de buton sau portobello.
  • Linte - Lintea adaugă textură, aromă și proteine vegetale. Lintea verde sau maro poate fi folosită  însă nu trebuie înlocuită cu lintea roșie pentru că este prea moale atunci când este gătită.
  • Quinoa- este o pseudo cereală extrem de sănătoasă, care oferă o aroma ușoară de nuci.
  • Sos vegan Worcestershire - Acest ingredient adaugă amestecului o aromă delicioasă și acidulată. 
  • Semințe de floarea soarelui - Puteți înlocui semințele de floarea soarelui cu semințele de dovleac sau nuci dacă este necesar.
  • Ovăz- Ovăzul este folosit pentru a da pâinii textura perfectă. Dacă nu dorești să folosești ovăz, poți înlocui cu pesmet.
  • Semințe de in măcinate - Acesta este ceea ce ține împreună friptura vegană. Dacă este necesar, puteți înlocui cu semințe de chia măcinate.
  • Ceapă, usturoi, drojdie inactivă, condimente după gust.
INSTRUCȚIUNI
Mai întâi, gătește lintea și quinoa împreună într-o oală. Scurge orice exces de apă și apoi lăsă să se răcească câteva minute înainte de a le adăuga în robotul de bucătărie. Într-un castron mic, amestecă semințele de in măcinate și apa și pune-le la frigider să se hidrateze timp de 10 minute.
Pune lintea fiartă și quinoa într-un robot de bucătărie mare. Adăugă ceapa, ciupercile, usturoiul, ovăzul, drojdia nutritivă, semințele de floarea soarelui, pasta de roșii, sosul vegan Worcestershire, amestecul de semințede in și condimentele uscate ,pune capacul și mixează până când amestecul este bine combinat și ușor aglomerat, dar fără să se transforme în piure.
Tapetează o tavă cu o bucată de hârtie de copt înainte de a adăuga umplutura, astfel încât să fie ușor de scos mai târziu. Coace rulada de linte cu ciuperci timp de 30 de minute.
În timp ce friptura vegană se coace, fă glazura de roșii sau sosul de ciuperci. După 30 de minute, scoate rulada din cuptor și întinde deasupra jumătate din glazură. Păstrează restul pentru servire. Pune rulada înapoi la cuptor pentru a mai fi gătită încă 20 de minute.
Lasă rulada să se răcească timp de 10 minuteînainte de a o scoate din tavă. Pune restul de glazură deasupra și tăie felii de 2cm pentru a le servi alături de garniture aleasă.

Desert- Ouă de ciocolată cu unt de arahide
Nu uita de desert! Untul de arahide și ciocolata împreună au un gust perfect.Iar când este pus într-un ou de Paște, untul de arahide este un răsfăț special. Această rețetă este fără alune, vegană, fără gluten și fără zahăr. Nu te v-a dezamăgi cu siguranță!
Aceste ouă cu unt de arahide sunt făcute cu cacao și cu sirop de arțar ca înlocuitor al zahărului. Toate acestea sunt în continuare considerate un răsfăț și ar trebui savurate cu moderație.
INGREDIENTE
  • 2 căni fulgi de ciocolată neagră
  • 1 lingură pudră de cacao 
  • 2 linguri sirop de arțar
  • 1 lingurită ulei cocos
  • Umplutură
  • 1/4 cană unt de arahide
  • 2 lingurițe de pudră arorut (un tip de amidon, fără gust, ușor de digerat)
INSTRUCȚIUNI
Topește fulgii de ciocolată, cacao, siropul de arțar și uleiul de cocosfie folosind cuptorul cu microunde, fie prin metoda bain marie.
Într-un castron mic separat, amestecă untul de arahode și pudra arorut.
Când ciocolata s-a topit, pune în forme doar cât să acopere fundul.Se lasă la frigider 1-2 ore.
După ce s-a întărit, adăugă o picătură de amestec cu unt de arahide deasupra ciocolatei. Întinde doar puțin, dar încearcă să nu atingi marginile.Se mai lasă la frigider încă 1 oră.
Topește din nou ciocolata rămasă și adăugă în partea de sus a fiecărei forme pentru a acoperi complet. Dă la frigider pentru 4+ ore sau peste noapte.

Indiferent dacă este primul an sau al 20-lea an de a găti un meniu vegan de Paște, ai întotdeauna nevoie de idei noi. Și a fi vegan nu schimbă nimic din toate tradițiile de Paște și știm că îți dorești în continuare cele mai bune rețete pe care să le arăți familiei și prietenilor tăi. Noi te încurajăm să mănânci sănătos și avem o mulțime de idei grozave care  îți vor surprinde invitații, indiferent dacă sunt vegani sau nu.

Nu uita! Chiar dacă mâncarea pe care o consumi este sănătoasă, nu trebuie să faci exces. De asemenea, trebuie să te hidratezi corespunzător și să continui să practici exercitii fizice zilnice. 
Comandă ingredientele de care ai nevoie chiar acum pe www.driedfruits.ro, folosește codul BLOG5 la finalizarea comenzii și beneficiezi de o reducere de 5%.