Acest tort este incredibil de răcoritor și cu siguranță vei adora combinația de fructe de pădure, banane și ciocolată! În plus este o rețetă vegană, nu conține lactoză și nici zahăr! Nu necesită coacere, prepararea se face rapid și are un gust fresh și o textură incredibil de cremoasă. 

Iată de ce ai nevoie pentru blat:

  • 100g curmale hidratate în prealabil;
  • 50g migdale;
  • 100g fulgi de ovăz.

Pune toate ingredientele într-un robot de bucătărie și mixează-le până ce obții o compoziție omogenă. Transferă mixul obținut într-o tavă rotundă cu pereți detașabili și presează-l bine într-un strat uniform.

Pentru cremă ai nevoie de:

  • 100g caju hidratat în prealabil;
  • O banană coaptă,
  • 25g unt de cacao;
  • 50g sirop de agave.

Pune toate ingredientele într-un blender și mixează până ce obții o compoziție omogenă, fină și cremoasă. Toarnă crema peste blatul preparat anterior. Decorează tortul cu fructe de pădure și migdale mărunțite și bagă-l la frigider minim o oră. După ce s-a răcit, scoate-l din forma de tort și toarnă pe margine ciocolată topită prin metoda bain marie și bagă dinnou la frigider până ce ciocolata se răcește. 

Încearcă acest desert sănătos și cu siguranță vei mulțumi și cel mai pretențios gurmand. 


Ovăzul are o compoziție nutrițională echilibrată. Acesta conține o cantitate moderată de carbohidrați și proteine, are un conținut scăzut de grăsimi și este o sursă excelentă de fibre. De asemenea, conține și acizi grași Omega-3 și Omega-6. Nu are în compoziție colesterol și reprezintă o sursă bună de vitamine și minerale (vitamina B1 și B5, fosfor, seleniu, magneziu, mangan, fier, cupru, zinc, calciu și potasiu).

Curmalele sunt printre cele mai consumate fructe din lume și sunt considerate o parte esențială aunei dietei echilibrate. Printre principalele substanțe nutritive pe care le furnizează se numără glucoza și fructoza, dar și mineralele esențiale, cum ar fi potasiul și magneziul. În plus, curmalele conțin componente bioactive naturale cu importanță medicinală și nutritivă. Conținutul de fibre poate ajuta la menținerea sănătății sistemului digestiv, prevenind constipația. De asemenea, fibrele încetinesc absorbția zahărului în organism, din acest motiv curmalele fiind considerate alimente cu indice glicemic scăzut. Sunt bogate în antioxidanți precum flavonoide, carotenoide și fenoli, ceea ce le face alimente excelente pentru combaterea stresului oxidativ, reducerea inflamației în organism, a riscului afecțiunilor oculare, cancerului, diabetului și bolilor cardiace.

Migdalele conțin vitamine, minerale, substanțe nutritive, o cantitate semnificativă de vitamina E, fier, riboflavină, calciu, potasiu și magneziu. În primul rând, consumul acestora stimulează nivelul de energie, sunt foarte eficiente pentru creier, ajută la reglarea tranzitului intenstinal, ajută la reglarea glicemiei și normalizează nivelul colesterolului. De asemenea, conform anumitor studii, consumul regulat poate preveni apariția anumitor tipuri de cancer.

Nucile de caju sunt tot mai populare în rândul consumatorilor, atât datorită aportului nutritional bogat și sănătos, cât și al gustului ușor dulceag, deosebit față de cel al altor nuci. Spre deosebire de alte fructe oleaginoase precum alunele și migdalele, au un conținut relativ scăzut de calorii, sunt sărace în grăsimi și colesterol, dar bogate în substanțe nutritive. Sunt și o sursă sănătoasă de carbohidrați, proteine și fibre, apreciată în special de persoanele care urmează un regim vegetarian, dar și de cei care doresc să-și diversifice alimentația într-un mod sănătos. Nucile de caju au o valoare nutrițională impresionantă conținând proteine, dar și minerale precum cuprul, calciul, magneziul, fierul, fosforul, potasiul și zincul. De asemenea, conțin și vitamine precum vitamina C, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B3, vitamina B6, vitamina E și vitamina K. Acidul oleic, omega-3 și omega-6 se regăsesc și ele în caju. Bogate în triptofan și în proantocianine, au o mulţime de beneficii pentru organism.

Printre proprietățile pe care le au bananele se numără faptul că sunt bogate în carbohidrați iar unul dintre beneficiile acestor fructe este că sprijină sănătatea inimii și a tensiunii arteriale normale.

La ce este bun untul de cacao? La fel ca și alte grăsimi - cum ar fi untul de shea sau uleiul de nucă de cocos - untul de cacao este excelent pentru vindecarea naturală a pielii uscate și sensibile. Și în ceea ce privește beneficiile pentru organism, acestea includ furnizarea de acizi grași sănătoși care susțin sistemul imunitar, sistemul cardiovascular, funcția cognitivă și controlul apetitului.

Siropul de agave este un nectar din plante. Deși are un indice glicemic mic, de doar 27, este foarte dulce și este nevoie de cantități mici pentru îndulcire, în plus prezintă un risc scăzut de creștere a nivelului de glucoză din sânge, are activitate prebiotică susținând astfel sănătatea intestinală și are un conținut bogat de calciu, fiind o sursă sigură de asimilare a acestuia, cât și a vitaminelor (B, C, D, E) și mineralelor.

De asemenea, cacaoa ,ingredientul cheie al ciocolatei, scade presiunea sângelui și nivelul stresului oxidativ atât la nivelul creierului, cât și la nivelul inimii. Nu uita, cu cât ciocolata este mai bogată în cacao, cu atât este mai benefică pentru organismul tău. Ciocolata neagră conține de asemenea, stimulenți naturali importanți, așa cum este cafeina, substanță ce crește puterea de concentrare.