Biscuiții digestivi sunt foarte gustoși și sănătoși, au un conținut ridicat de fibre și sunt ideali pentru micul dejun sau pentru o gustare în timpul zilei. Pentru că nu conțin zahăr, sunt perfecți pentru persoanele care suferă de diabet, sunt la dietă sau chiar și pentru cei mici.

Pentru pregătirea acestor biscuiți ai nevoie de:

  • 100g tărâțe de grâu;
  • 200g făină integrală;
  • 50g susan;
  • 50g semințe floarea-soarelui;
  • o lingură scorțișoară măcinată;
  • 50g sirop de agave;
  • 100g ulei de cocos;
  • 100ml apă.

Amestecă toate ingredientele într-un bol încăpător până ce obți un aluat omogen. Întinde-l într-o foaie cu grosimea de aproximativ 4-5mm și decupează biscuiții sub ce formă dorești. Transferă-i într-o tavă tapetată cu hârtie de coptși bagă tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade celsius pentru aproximativ 15-20 minute.

Vei obține niște biscuiți crocanți, fragezi și extrem de aromați, grație scorțișoarei, foarte sățioși și cu numeroase beneficii pentru organism. 


Datorită bogăţiei în substanţe active, cu valoare terapeutică ridicată, tărâţele de grâu însumează toate calităţile unui medicament natural. Sunt un fortifiant natural, care ajută la îmbunătăţirea digestiei şi revigorează organismul prin aportul de substanţe nutritive, fără contraindicaţii sau efecte secundare notabile. Datorită proprietăţilor remineralizante, laxative, antimicrobiene şi antiinflamatoare dovedite, consumarea acestora constant, este o soluţie naturală pentru probleme de sănătate precum anemie, epuizare fizică şi psihică, constipaţie, flebite şi tromboflebite, litiază biliară şi colite.


  • Semințele de susan sunt probabil printre primele semințe oleaginoase cunoscute de omenire. Aceste semințe au cel mai mare conținut de ulei dintre toate, și nu numai că fac mesele mai aromate, ci le și îmbogățesc cu multe vitamine și minerale importante. Principalele beneficii pe care le aduc organismului prin consumul regulat se numără scăderea colesterolului, a trigliceridelor și a tensiunii arteriale, reducerea inflamației, menținerea oaselor sănătoase, susținerea sistemului imunitar și a celui digestiv.
  • Floarea soarelui este bogată în grăsimi sănătoase, compuși vegetali benefici și mai multe vitamine și minerale care pot juca un rol în reducerea riscului de probleme de sănătate comune. Beneficiile semințelor de floarea-soarelui le fac o opțiune de gustare sănătoasă. Iar cel mai bun lucru despre aceste semințe? Nu au colesterol și conțin câțiva precursori critici pentru producerea de hormoni în corp. Sunt de asemenea rezervoare de grăsimi esențiale, proteine, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, fier, acid folic și vitaminele A, E și B. 
  • Scorțișoara reprezintă o sursă puternică de vitamina A, fiind bogată în beta-caroten, dar și vitamina B și K, care sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului. De asemenea, acest condiment oriental conține antioxidanți din familia flavonoidelor și a polifenolilor, care oferă protecție împotriva stresului oxidativ și efectelor radicalilor liberi, dar și minerale vitale organismului, precum calciu, magneziu, fier, fosfor și potasiu.
  • Siropul de agave este un nectar din plante. Deși are un indice glicemic mic, de doar 27, este foarte dulce și este nevoie de cantități mici pentru îndulcire, în plus prezintă un risc scăzut de creștere a nivelului de glucoză din sânge, are activitate prebiotică susținând astfel sănătatea intestinală și are un conținut bogat de calciu, fiind o sursă sigură de asimilare a acestuia, cât și a vitaminelor (B, C, D, E) și mineralelor.
  • Uleiul de cocos este uleiul vegetal cu cea mai mare concentraţie de acizi graşi, mai exact 90%, care, contrar a ceea ce s-ar putea crede, sunt benefici pentru sănătate. Mai exact, conține doi acizi importanți care îl transformă într-un remediu natural pentru întărirea imunității. Este vorba despre acidul lauric și acidul caprilic, ambii cu proprietăți antivirale și antibacteriene