Vrei o rețeță pentru cea mai ușoară și cea mai delicioasă pâine din fulgi de ovăz, fără frământare? Iată de ce ai nevoie:

  • 300g fulgi de ovăz;
  • 2 ouă;
  • 300g iaurt grecesc;
  • 10g praf de copt;
  • 1 linguriță sare fină de himalaya;
  • 50g migdale tocate;
  • mix de semințe pentru decor.


Tot ce trebuie să faci este să amesteci toate ingredientele într-un bol până ce obții o compoziție omogenă. Transferă totul într-o tavă tapetată cu foaie de copt sau unsă cu ulei de cocos, și opțional, presară deasupra semițele preferate pentru un plus de savoare dar și pentru extra beneficii pentru organism. Bagă tava în cuptorul preîncălzit la 170 grade celsius pentru aproximativ 25-30 minute. 

Vei obține o pâine extrem de pufoasă dar și sănătoasă, care îți aduce numeroase beneficii pentru organism. 


Fulgii de ovăz au o compoziție nutrițională echilibrată. Aceștia conțin o cantitate moderată de carbohidrați și proteine, au un conținut scăzut de grăsimi și sunt o sursă excelentă de fibre. De asemenea, conțin și acizi grași Omega-3 și Omega-6. Nu au în compoziție colesterol și reprezintă o sursă bună de vitamine și minerale (vitamina B1 și B5, fosfor, seleniu, magneziu, mangan, fier, cupru, zinc, calciu și potasiu).

Se spune că iaurtul grecesc este cea mai bună opțiune, mai presus de iaurtul obișnuit, și chiar înaintea iaurturilor proteice și a celor care conțin bifidus. În medie, un iaurt grecesc are aproximativ 60 de calorii la 100 grame de produs, 3,8 grame carbohidrați, mai puțin de 1 gram fibre, 11 grame proteine și 86% apă. Printre alte valori nutritive ale sale, găsim vitamine esențiale precum vitamina A, B12, B9, D dar și minerale precum calciu, potasiu, magneziu, fosfor, sodiu și seleniu, toate fiind extrem de benefice pentru buna funcționare a organismului.

Migdalele conțin vitamine, minerale, substanțe nutritive, o cantitate semnificativă de vitamina E, fier, riboflavină, calciu, potasiu și magneziu. În primul rând, consumul acestora stimulează nivelul de energie, sunt foarte eficiente pentru creier, ajută la reglarea tranzitului intenstinal, ajută la reglarea glicemiei și normalizează nivelul colesterolului. De asemenea, conform anumitor studii, consumul regulat poate preveni apariția anumitor tipuri de cancer.

În primul rând semințele sunt surse excelente de fibre. De asemenea, conțin grăsimi mononesaturate sănătoase, grăsimi polinesaturate și multe vitamine, minerale și antioxidanți importanți. Atunci când sunt consumate ca parte a unei diete sănătoase, semințele pot ajuta la reducerea greutății, a zahărului din sânge, colesterolului și tensiunii arteriale. Și pentru niște alimente atât de mici, impactul asupra corpului tău este extrem de masiv.