Există ceva atât de reconfortant în ideea de pâine făcută în casă? Mirosul de pâine proaspăt coaptă, toată lumea adunată în jurul mesei pentru o felie direct din cuptor; ce poate fi mai bun?

Vei iubi această rețetă de pâine cu făină de cocos fără gluten. Este o rețetă sigură, la care chiar și începătorii în bucătărie pot să se descurce. Făina de cocos nutritivă și cu puține calorii face din aceasta o rețetă potrivită pentru cei cu boala celiacă sau cu sensibilitate la gluten.

INGREDIENTE:

  • 6 ouă
  • 1/2 ceașcă de lapte de cocos
  • 1/4 ceașcă de miere
  • 1 lingură de extract de vanilie
  • 1/4 ceașcă de ulei de cocos, topit
  • 3/4 ceașcă de făină de cocos
  • 1/2 ceașcă de făină de migdale
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • 1 linguriță de sare de mare
  • 3/4 ceașcă de mere piure


Vom începe prin a încălzi cuptorul la 175 de grade Celsius astfel încât să fie frumos și cald pentru pâinea noastră. Apoi, vom pune toate ingredientele într-un procesor de alimente sau blender. Vei observa că această pâine cu făină de cocos fără gluten nu conține zahăr rafinat. Asta pentru că mierea îi va conferi un gust natural dulce. Mierea va asigura că pâinea noastră va fi pufoasă, fără a fi granuloasă, fără a adăuga multe calorii. 

Următorul pas este să torni aluatul obținut într-o formă de pâine unsă cu ulei și să coci timp de 40-55 de minute. Ar trebui să poți introduce o scobitoare în centrul pâinii și să o scoți curată. Deoarece cuptoarele pot varia ușor, recomand să verifici pâinea după primele 40 de minute pentru a te asigura că nu se coace prea mult.

De asemenea, poți folosi o formă de pâine mai mică, dar va trebui să adaugi timp suplimentar de coacere pentru a te asigura că pâinea este coaptă în interior. Aceasta va fi și puțin mai groasă decât varianta aceasta.


Îmi place să servesc această pâine direct din cuptor cu puțin unt sau pur și simplu așa cum este! Odată ce începi să faci această pâine ușoară, nu vei mai trebui să o cumperi din magazin.