Vrei un înlocuitor pentru pâine care să nu conțină gluten? Salvează rețeta de mini-chifle din doar 2 ingrediente. Ai nevoie de:

-100g făină de migdale;

-125g iaurt grecesc.

Tot ce trebuie să faci e să amesteci cele 2 ingrediente până ce obți o compoziție omogenă. Formează mini-chiflele, da-le cu gălbenuș de ou pentru o culoare mai putenică și presară opțional semințe de orice fel pe deasupra. Preîncălzește cuptorul la 180 grade celsius și coacele pentru aproximativ 15 minute. Vei obține niște mini-chifle pufoase, fără gluten, perfecte pentru a fi servite la micul dejun cu cremă de brânză. 

De ce să alegi să înlocuiești făina din grâu cu cea de migdale? Este foarte simplu. Fie că îți dorești să urmezi o dietă cu un conținut scăzut de carbohidrați, fie ai intoleranță la gluten sau pur si simplu vrei să te bucuri de aroma și valorile sale nutriționale nemaipomenite, făina de migdale, este alegerea potrivită.Conține vitamine, minerale, substanțe nutritive și nu conține gluten (asadar aluatul nu are o consistență elastică și nu va crește dacă folosim drojdie). Conține o cantitate semnificativă de vitamina E, fier, riboflavină, calciu, potasiu și magneziu. Spre deosebire de făina clasică, cea de migdale conține puțini carbohidrați. De asemenea, grăsimile sănătoase conținute oferă sațietate de lungă durată.

Se spune că iaurtul grecesc este cea mai bună opțiune, mai presus de iaurtul obișnuit, și chiar înaintea iaurturilor proteice și a celor care conțin bifidus.În medie, un iaurt grecesc are aproximativ 60 de calorii la 100 grame de produs, 3,8 grame carbohidrați, mai puțin de 1 gram fibre, 11 grame proteineși 86% apă.Printre alte valori nutritive ale sale, găsim vitamine esențiale precum vitamina A, B12, B9, Ddar și mineraleprecum calciu, potasiu, magneziu, fosfor, sodiu și seleniu, toate fiind extrem de benefice pentru buna funcționare a organismului.