Te gândești la o gustare rapidă? Salvează rețeta de fursecuri din 3 ingrediente, potrivită și pentru cei cu intoleranță la lactoză. Sunt o variantă ideală pentru întreaga familie, chiar și pentru cei mici pentru că au în compoziție doar ingrediente naturale, benefice organismului, și nu conțin lapte, ou, făină, praf de copt sau zahăr. 


Ai nevoie doar de:

  • o banană coaptă;
  • 20g nucă de cocos răzuită;
  • 30g fulgi de ovăz fini.

*opțional poți adăuga o linguriță de scorțișoară, pentru o aromă aparte dar și pentru numeroase beneficii.


Tot ce trebuie să faci este să amesteci toate ingredientele cu ajutorul unui robot de bucătărie până ce obții o compoziție omogenă. Tapetează o tavă cu hârtie de copt, formează câteva biluțe din compoziția obținută și aplatizează-le cu ajutorul mâinilor sau a unei furculițe. Presară deasupra puțină nucă de cocos răzuită pentru un aspect mai plăcut.

Preîncălzește cuptorul la 170 grade Celsius și bagă fursecurile la copt pentru 15-20 minute. Vei obține niste fursecuri ușor moi și extrem de aromate.

Vezi rețeta video aici: https://www.tiktok.com/@driedfruits.ro/video/7216385933506022662

Printre proprietățile pe care le au bananele se numără faptul că sunt bogate în carbohidrați. Unul dintre beneficiile acestor fructe este că sprijină sănătatea inimii și a tensiunii arteriale normale.

Fulgii de ovăz au o compoziție nutrițională echilibrată. Aceștia conțin o cantitate moderată de carbohidrați și proteine, au un conținut scăzut de grăsimi și sunt o sursă excelentă de fibre. De asemenea, conțin și acizi grași Omega-3 și Omega-6. Nu au în compoziție colesterol și reprezintă o sursă bună de vitamine și minerale (vitamina B1 și B5, fosfor, seleniu, magneziu, mangan, fier, cupru, zinc, calciu și potasiu).

Nuca de cocos este foarte bogată din punct de vedere nutritiv și are numeroase beneficii pentru sănătate. Spre deosebire de multe alte fructe care au un conținut ridicat de carbohidrați, aceasta furnizează în mare parte grăsimi. Sunt deosebit de bogate în mangan, care este esențial pentru sănătatea oaselor și pentru metabolismul carbohidraților, proteinelor și colesterolului. Sunt, de asemenea, bogate în cupru și fier, care ajută la formarea celulelor roșii din sânge, precum și seleniu, un antioxidant important care îți protejează celulele.  

Scorțisoara reprezintă o sursă puternică de vitamina A, fiind bogată în beta-caroten, dar și vitamina B și K, care sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului. De asemenea, acest condiment oriental conține antioxidanți din familia flavonoidelor și a polifenolilor, care oferă protecție împotriva stresului oxidativ și efectelor radicalilor liberi, dar și minerale vitale organismului, precum calciu, magneziu, fier, fosfor și potasiu.