Data viitoare când ai poftă de ceva dulce, încearcă această rețetă vegană de brownie cu unt de arahide, folosind doar 4 ingrediente. Este atât de ușor de făcut, și nu conține zahăr și nici gluten! 

Așadar, ai nevoie de:

  • 200g banane coapte ( aproximativ 2 banane medii);
  • 60g unt de arahide;
  • 35g cacao alcalinizată;
  • 30g sirop de agave ( dacă nu îți dorești să fie foarte dulce, poți omite acest ingredient).

Pisează bananele cu ajutorul unei furculițe. Adaugă restul ingredientelor și amestecă până ce compoziția devine omogenă. Toarnă totul într-un vas ceramic uns în prealabil cu ulei de cocos. 

Pune deasupra unt de arahide și cu ajutorul unei lingurițe creează un model unic. Bagă vasul la cuptorul preîncălzit la 180 grade celsius pentru 20 minute. Lasă să se răcească și savurează o prăjitură sănătoasă care te încarcă cu energie.

Printre proprietățile pe care le au bananele se numără faptul că sunt bogate în carbohidrati. Unul dintre beneficiile acestor fructe este că sprijină sănătatea inimii și a tensiunii arteriale normale. O banană medie conține 0.4 grame potasiu, un mineral despre care specialiștii spun că scade cu 26% riscul de dezvoltare a bolilor cardiovasculare. Tot datorită potasiului, acestea contribuie la sănătatea rinichilor. Un alt beneficiu important pe care îl are consumul de banane este că au rol în menținerea sănătății digestive.

Untul de arahide este o sursă minunată de fier, care îmbunătățește circulația, dar și de magneziu, potasiu, calciu sau cupru, contribuind totodată și la reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, conține resveratrol, fitonutriet cu puternice proprietăți antioxidante, ce oferă o protecție mare împotriva bacteriilor și a virusurilor, reduce inflamațiile, are proprietăți anti îmbătrânire și diminuează riscul de boli de inimă sau de Alzheimer.

Siropul de agave este un nectar din plante. Deși are un indice glicemic mic, de doar 27, este foarte dulce și este nevoie de cantități mici pentru îndulcire, în plus prezintă un risc scăzut de creștere a nivelului de glucoză din sânge, are activitate prebiotică susținând astfel sănătatea intestinală și are un conținut bogat de calciu, fiind o sursă sigură de asimilare a acestuia, cât și a vitaminelor (B, C, D, E) și mineralelor.

Poate nu știai dar, cacaoa are proprietăți puternic antioxidante și antiinflamatorii care induc o stare generală de bine, cresc puterea de concentrare și îmbunătățesc memoria. De asemenea, cacaoa,scade presiunea sângelui și nivelul stresului oxidative atât la nivelul creierului, cât și la nivelul inimii.