Astăzi vrem să îți prezentăm o metodă de a-ți sustine sistemul digestiv consumând un desert care  cu siguranță va fi îndrăgit și de cel mai mofturos membru al familiei. Este vorba despre rețeța de biscuiți cu făină de hrișcă. De ce făina de hrișcă? Pentru că din punct de vedere nutrițional aceasta  este extrem de bogată în fibre, vitamine și minerale, protejând organismul împotriva unor factori externi periculoși. Nu îți face griji referitor la gustul acesteia. Este bine acoperit cu aroma de cacao și scorțisoară, două ingrediente la fel de benefice organismului. Ai nevoie de:

  • 2 ouă;
  • 100g zahăr brut;
  • 100g ulei cocos;
  • 150g făină albă tip 550;
  • 100g făină hrișcă;
  • o linguriță praf de copt;
  • o lingură cacao alcalinizată;
  • o lingurițo scorțișoară măcinată.


Pentru început, amestecă cu ajutorul unui mixer cele 2 ouă cu zahărul până ce obți o compoziție  spumoasă. Adaugă restul ingredientelor și amestecă cu ajutorul unei spatule până ce obți un aluat omogen. Chiar dacă acesta o să fie ușor lipicios, nu mai adăuga făină, altfel biscuiții vor fi tari și  înecăcioși. Cu ajutorul unei cupe de înghețață sau chiar cu mâinile, formează biluțe și așează-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Aplatizează biluțele cu dosul unui pahar pentru a obține și un model inedit. Bagă tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade celsius pentru aproximativ 15-20 minute. Vei obține niște biscuiți fragezi, asemănători cu cei cumpărați din magazine, însă mult mai sănătoși.

Vezi rețeta video aicihttps://www.tiktok.com/@driedfruits.ro/video/7221177836453842182?lang=en

Știai că datorită aportului energetic deosebit, hrișca este superioară cerealelor clasice? Aceasta reprezintă un produs cu o valoare nutritivă foarte mare. În plus, este bogată în proteine și glucide, dar conține o cantitate mică de lipide. De asemenea, în hrișcă se găsesc microelemente utile ca fosforul, iodul, calciul, fierul dar și vitaminele din complexul B. Fiind un aliment atât de sănătos, te ajută să-ți menții sănătatea sistemului cardiovascular datorită rutinului, un antioxidant ce este de mare ajutor în menținerea elasticității și rezistenței vaselor de sânge. De asemenea, fiind o sursă bună de fibre, te ajută să-ți controlezi nivelul glicemiei din sânge, îmbunătățește digestia și ajută la detoxifierea organismului.

Poate nu știai dar, cacaoa are proprietăți puternic antioxidante și antiinflamatorii care induc o stare generală de bine, cresc puterea de concentrare și îmbunătățesc memoria. De asemenea, cacao, scade presiunea sângelui și nivelul stresului oxidativ atât la nivelul creierului, cât și la nivelul inimii.

Scorțișoara reprezintă o sursă puternică de vitamina A, fiind bogată în beta-caroten, dar și vitamina B și K, care sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului. De asemenea, acest condiment oriental conține antioxidanți din familia flavonoidelor și a polifenolilor, care oferă protecție împotriva stresului oxidativ și efectelor radicalilor liberi, dar și minerale vitale organismului, precum calciu, magneziu, fier, fosfor și potasiu.

Uleiul de cocos este uleiul vegetal cu cea mai mare concentraţie de acizi graşi, mai exact 90%, care, contrar a ceea ce s-ar putea crede, sunt benefici pentru sănătate. Mai exact, conține doi acizi importanți care îl transformă într-un remediu natural pentru întărirea imunității. Este vorba despre acidul lauric și acidul caprilic, ambii cu proprietăți antivirale și antibacteriene.