Împărtășim astăzi cu voi rețeța de biscuiți cu cocos și scorțișoară, pe cât de delicioși, pe atât de sănătoși. Toate ingredientele sunt extrem de benefice pentru organism și cel mai mare plus este că nu conțin zahăr și nici lactoză. Din această compoziție noi am obținut 9 bucăți, însă îți recomandăm să dublezi cantitățile pentru a nu regreta că ai făcut prea puțini, pentru că suntem siguri că te vei îndrăgosti pe loc de textura fragedă și aroma inedită de cocos și scorțișoară.

Ai nevoie de:

  • 1 ou
  • 20g sirop de agave
  • 60g ulei cocos
  • 50g făină albă tip 550
  • 50g nucă de cocos răzuită
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță scorțișoară

Într-un bol se amestecă cu ajutorul unui mixer, oul și siropul de agave, până ce se obține o compoziție spumoasă. Se adaugă restul ingredientelor și se amestecă cu ajutorul unei spatule până ce se obține o compoziție omogenă. Formează biluțe micuțe și pune-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Cu ajutorul unei furculițe, turtește biluțele până ce devin asemănătoare cu fursecurile. Bagă tava în cuptorul preîncălzit la 170 grade celsius pentru aproximativ 15 minute sau până ce biscuiții sunt ușor rumeniți. Scoate tava și așteaptă până ce aceștia se răcesc puțin, apoi îi poți servi în orice moment al zilei.

Vezi rețeta video aici: https://www.tiktok.com/@driedfruits.ro/video/7218965800483441926?lang=en


Nuca de cocos este foarte bogată din punct de vedere nutritiv și are numeroase beneficii pentru sănătate. Spre deosebire de multe alte fructe care au un conținut ridicat de carbohidrați, aceasta furnizează în mare parte grăsimi. Este deosebit de bogată în mangan, care este esențial pentru sănătatea oaselor și pentru metabolismul carbohidraților, proteinelor și colesterolului. Este, de asemenea, bogată în cupru și fier, care ajută la formarea celulelor roșii din sânge, precum și seleniu, un antioxidant important care îți protejează celulele. 

Uleiul de cocos este uleiul vegetal cu cea mai mare concentraţie de acizi graşi, mai exact 90%, care, contrar a ceea ce s-ar putea crede, sunt benefici pentru sănătate. Mai exact, conține doi acizi importanți care îl transformă într-un remediu natural pentru întărirea imunității. Este vorba despre acidul lauric și acidul caprilic, ambii cu proprietăți antivirale și antibacteriene.

Siropul de agave este un nectar din plante. Deși are un indice glicemic mic, de doar 27, este foarte dulce și este nevoie de cantități mici pentru îndulcire, în plus prezintă un risc scăzut de creștere a nivelului de glucoză din sânge, are activitate prebiotică susținând astfel sănătatea intestinală și are un conținut bogat de calciu, fiind o sursă sigură de asimilare a acestuia, cât și a vitaminelor (B, C, D, E) și mineralelor.

Scorțișoara reprezintă o sursă puternică de vitamina A, fiind bogată în beta-caroten, dar și vitamina B și K, care sunt esențiale pentru buna funcționare a organismului. De asemenea, acest condiment oriental conține antioxidanți din familia flavonoidelor și a polifenolilor, care oferă protecție împotriva stresului oxidativ și efectelor radicalilor liberi, dar și minerale vitale organismului, precum calciu, magneziu, fier, fosfor și potasiu