Într-o lume preocupată tot mai mult de sănătate și nutriție, alimentația echilibrată și alternativele la produsele tradiționale devin din ce în ce mai populare. Una dintre aceste alternative este reprezentată de pâinea proteică fără făină, o opțiune sățioasă și hrănitoare care se încadrează într-o varietate de diete și preferințe alimentare.


Ingrediente

  • 200g albuș (aproximativ 6 ouă mari)
  • 200g mix semințe
  • 30g semințe de chia
  • Jumătate de plic de praf de copt
  • Sare
  • Condimente (boia, usturoi, oregano)


Mod de preparare:

Într-un castron, folosind un mixer sau un tel, bateți albușurile până obțineți o spumă consistentă.

O parte din semințe le mărunțim într-o râșniță sau blender și le adăugăm în spuma de albușuri. După ce am amestecat bine, adăugăm si restul semințelor întregi, praful de copt, sarea și condimentele după gust. Amestecați până când obțineți o compoziție omogenă.

Turnați compoziția rezultată într-o tavă de copt pregătită anterior.

Coaceți la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de aproximativ 1 oră sau până când pâinea este rumenită și coaptă în interior.



Sfaturi și variante

Puteți experimenta cu diferite tipuri de semințe în funcție de preferințele dvs. și de ceea ce aveți la îndemână.

Această rețetă poate fi personalizată prin adăugarea altor condimente sau ingrediente aromatice, cum ar fi ierburi proaspete sau uscate.

Asigurați-vă că ouăle sunt la temperatura camerei pentru a obține cea mai bună textură a compoziției.


Pâinea proteică fără făină este nu doar o alternativă sănătoasă și hrănitoare la pâinea tradițională, dar și o modalitate excelentă de a integra în dieta zilnică nutrienți esențiali și proteine de calitate. Prin urmare, încercați această rețetă simplă și versatilă pentru a vă bucura de o gustare delicioasă și sănătoasă în orice moment al zilei.