Vrei să încerci o pâine fără gluten, delicioasă, nutritivă, care nu conține făină?

Iată rețeta de pâine din quinoa, care se prepară foarte ușor, este foarte sănătoasă și gustoasă și se menține foarte bine la frigider până la o săptămână. Iată de ce ai nevoie:

  •  300g quinoa albă hidratată minim 12 ore (înainte să o pui la hidratat trebuie să o speli în mai multe ape pentru a elimina saponina din aceasta, o substanță care îi conferă un gust amărui);
  •  4 ouă; * 1/2 linguriță sare fină de himalaya;
  •  1 linguriță turmeric pudră;
  •  1/4 linguriță nucșoară;
  •  1 linguriță praf de copt.

Pentru început spală foarte bine quinoa și las-o la înmuiat minim 12 ore. După ce a trecut timpul necesar, scurge-o bine de apă și transfer-o într-un robot de bucătărie. Adaugă restul ingredientelor și mixează până ce obții o emulsie fină și omogenă. Pune compoziția într-o tavă de silicon sau una tapetată cu hârtie de copt, presară deasupra semințele preferate și bagă tava în cuptorul preîncălzit la 180 grade celsius pentru aproximativ 30-35 minute.

Sfat: înainte să o feliezi, lasă pâinea să se răcească complet, apoi depoziteaz-o la frigider.

Vezi rețeta video aicihttps://www.tiktok.com/@driedfruits.ro/video/7268354418012146976

Quinoa este atât de apreciată de către nutriționiști și de adepții unui stil de viață sănătos, întrucât este o sursă completă de proteine, conținând toți cei 20 de aminoacizi necesari, printre care și cei 10 esențiali pentru organism, pe care acesta nu îi poate produce de unul singur. Aceasta conține mai multe proteine decât orzul, ovăzul, orezul și porumbul. În plus, este o opțiune bună pentru persoanele care au intoleranță la gluten. Iată ce beneficii are consumul de quinoa:

  • Ajută la scăderea în greutate întrucât conține cantități mari de fibre insolubile și de proteine și induce senzația de sațietate, pe care o și menține pentru o perioadă îndelungată, fiind extrem de benefică în timpul curelor de slăbire.
  • Contribuie la menținerea sănătății inimii întrucât are proprietăți antiinflamatoare. Mai mult decât atât, conține 4 g de grăsimi/cană, dar nu conține deloc grăsimi trans. Întrucât are acid alfalinoleic, quinoa reduce riscul de deces prin infarct;
  •  Ar putea preveni cancerul fiind o sursă bună de antioxidanți;
  •  Susține sănătatea tractului digestiv datorită conținutului bogat în fibre, prevenind și tratând constipația;
  •  Ajută la tratarea anemiei deoarece este bogată în fier, așa că poate fi folosită pentru gestionarea anemiei feriprive;
  •  Reduce riscul de diabet datorită conținutului mare de mangan, menținând echilibrat nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, conține betaină, un aminoacid care este implicat în prevenția diabetului;
  •  Susține imunitatea fiind o sursă importantă de acizi grași Omega-3 și Omega-6 care reduc inflamația și sunt implicați în anumite mecanisme celulare ale sistemului imunitar.

Turmericul este un condiment care provine din rădăcina plantei Curcuma Longa, care este o plantă perenă din familia ghimbirului. Ingredientul său activ principal este curcumina, care îi dă acea culoare gălbenă, dar care îi oferă în același timp, numeroase proprietăți terapeutice, având efecte antiinflamatorii, antioxidante și anticancerigene. Deoarece inflamația contribuie la multe boli cronice, curcumina poate ajuta la tratarea unor afecțiuni precum diabetul, bolile cardiovasculare, anumite tipuri de cancer și osteoartrita. De asemenea, acest condiment miraculos susține imunitatea, sănătatea creierului, a ficatului și a pielii. În primul rând semințele sunt surse excelente de fibre. De asemenea, conțin grăsimi mononesaturate sănătoase, grăsimi polinesaturate și multe vitamine, minerale și antioxidanți importanți. Atunci când sunt consumate ca parte a unei diete sănătoase, semințele pot ajuta la reducerea greutății, a zahărului din sânge, colesterolului și tensiunii arteriale. Și pentru niște alimente atât de mici, impactul asupra corpului tău este extrem de masiv