Iubești brânza? Iată o rețetă de mini chifle cu mozarella, umplute cu cremă de brânză fină. Acestea nu conțin gluten, deci sunt ideale pentru cei cu intoleranță la această proteină. Se prepară super ușor și rapid, și ai nevoie de doar 4 ingrediente:

  • 100g făină de migdale;
  • 100g mozarella rasă;
  • 1 ou;
  • un praf de sare fină de himalaya.

Pune toate ingredientele într-un bol și amestecă până ce obții o compoziție omogenă. Formează 4-5 biluțe din aluat, presează mijlocul cu degetul și adaugă o lingură de cremă de brânză, apoi înfășoar-o complet. Opțional, presară deasupra semințele preferate pentru a te bucura de numeroase beneficii pentru sănătate. Pune-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și bagă-le la cuptorul preîncălzit la 180 grade celsius pentru aproximativ 20 minute.

Vezi reteta video aici: https://www.tiktok.com/@driedfruits.ro/video/7259099666636197147

De ce să alegi să înlocuiești făina din grâu cu cea de migdale? Este foarte simplu. Fie că îți dorești să urmezi o dietă cu un conținut scăzut de carbohidrați, fie ai intoleranță la gluten sau pur si simplu vrei să te bucuri de aroma și valorile sale nutriționale nemaipomenite, făina de migdale, este alegerea potrivită.Conține vitamine, minerale, substanțe nutritive și nu conține gluten (asadar aluatul nu are o consistență elastică și nu va crește dacă folosim drojdie). Conține o cantitate semnificativă de vitamina E, fier, riboflavină, calciu, potasiu și magneziu. Spre deosebire de făina clasică, cea de migdale conține puțini carbohidrați. De asemenea, grăsimile sănătoase conținute oferă sațietate de lungă durată. Printre beneficiile aduse organismului se numără protejarea sistemului cardiovascular, scăderea colesterolului, reglarea tensiunii arteriale, scăderea nivelului de zahăr din sânge, reducerea stresului, protejarea vederii, întărirea sistemului osos și reglarea tranzitului intenstinal.