Quinoa este un ingredient nelipsit din alimentația vegetariană a Laurei, fiind o sursă bogată de proteine și aminoacizi. De cele mai multe ori alege preparate pe bază de quinoa, însă de data această a folosit quinoa expandată, un aliment numai bun pentru batoane cu cereale sau fursecuri cu quinoa.


Singurele ingredient de care aveți nevoie sunt quinoa expandată și ciocolată amaruie sau oricare ala pe care o preferați. De menționat faptul că quinoa expandată este diferită față de quinoa în stare natural. Cea expandată a trecut printr-un proces termic, fiind gata de consumare sau folosită ca atare in diverse preparete. 


INGREDIENTE

  • 30g quinoa expandată
  • 200g ciocolată amăruie


MOD DE PREPARARE


1.Ciocolata se rupe în bucăți marunte, se adaugă într-un castron și apoi se topește la abur prin tehnica bain-marie.


2. Odată topită ciocolata se adaugă quinoa expandată și se amestecă până se uniformizează compoziția.


3. Pe o tavă sau platou adaugăm foie de copt, iar cu ajutorul unei linguri luam din compoziție si formăm fursecuri plate pe care le asezăm pe foaia de copt.


4. După formarea fursecurilor, băgăm tava sau platoul la frigider, unde va sta cel puțin o oră.


De aici înainte, va uram doar poftă bună!


Multumim Laurei pentru reteta :) !