Dacă îți place snickers-ul dar vrei o alternativă sănătoasă și rapidă, care nu conține zahăr, cu siguranță vei îndrăgi această gustare. Se prepară în 15 minute și ai nevoie de doar 4 ingrediente:

  • 150g curmale fără sâmburi;
  • 100g unt de arahide cremos;
  • 20g migdale tocate;
  • 100g bănuți ciocolată (topiți prin metoda bain marie cu o linguriță ulei cocos pentru cremozitate).


Așează curmalele una lângă cealaltă pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le poți așeza chiar sub forma unor batoane. Toarnă unt de arahide cremos deasupra, migdale tocate și ciocolata obținută prin metoda bain marie și bagă la frigider pentru minim o oră. Savurează apoi o gustare rapidă, sănătoasă și plină de nutrienți vitali pentru organism. 


Curmalele sunt printre cele mai consumate fructe din lume și sunt considerate o parte esențială a unei dietei echilibrate. Printre principalele substanțe nutritive pe care le furnizează se numără glucoza și fructoza, dar și mineralele esențiale, cum ar fi potasiul și magneziul. În plus, curmalele conțin componente bioactive naturale cu importanță medicinală și nutritivă. Conținutul de fibre poate ajuta la menținerea sănătății sistemului digestiv, prevenind constipația. De asemenea, fibrele încetinesc absorbția zahărului în organism, din acest motiv curmalele fiind considerate alimente cu indice glicemic scăzut. Sunt bogate în antioxidanți precum flavonoide, carotenoide și fenoli, ceea ce le face alimente excelente pentru combaterea stresului oxidativ, reducerea inflamației în organism, a riscului afecțiunilor oculare, cancerului, diabetului și bolilor cardiace.


Untul de arahide este o sursă minunată de fier, care îmbunătățește circulația, dar și de magneziu, potasiu, calciu sau cupru, contribuind totodată și la reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, conține resveratrol, fitonutriet cu puternice proprietăți antioxidante, ce oferă o protecție mare împotriva bacteriilor și a virusurilor, reduce inflamațiile, are proprietăți anti îmbătrânire și diminuează riscul de boli de inimă sau de Alzheimer.


Migdalele conțin vitamine, minerale, substanțe nutritive, o cantitate semnificativă de vitamina E, fier, riboflavină, calciu, potasiu și magneziu. În primul rând, consumul acestora stimulează nivelul de energie, sunt foarte eficiente pentru creier, ajută la reglarea tranzitului intenstinal, ajută la reglarea glicemiei și normalizează nivelul colesterolului. De asemenea, conform anumitor studii, consumul regulat poate preveni apariția anumitor tipuri de cancer.


De asemenea, cacaoa ,ingredientul cheie al ciocolatei, scade presiunea sângelui și nivelul stresului oxidativ atât la nivelul creierului, cât și la nivelul inimii. Nu uita, cu cât ciocolata este mai bogată în cacao, cu atât este mai benefică pentru organismul tău. Ciocolata neagră conține de asemenea, stimulenți naturali importanți, așa cum este cafeina, substanță ce crește puterea de concentrare.


Uleiul de cocos este uleiul vegetal cu cea mai mare concentraţie de acizi graşi, mai exact 90%, care, contrar a ceea ce s-ar putea crede, sunt benefici pentru sănătate. Mai exact, conține doi acizi importanți care îl transformă într-un remediu natural pentru întărirea imunității. Este vorba despre acidul lauric și acidul caprilic, ambii cu proprietăți antivirale și antibacteriene.