Sănătos, ușor și rapid de preparat, fără coacere, fără zahăr și fără gluten! Aceasta este rețeta perfectă de brioșe atunci când ai poftă de o gustare, dar nu ai prea mult timp la dispoziție. Blat de ciocolată, cremă de brânză cu unt de arahide, acoperite de un strat generos de ciocolată! Cu siguranță nu poți refuza acest răsfăț. Iată de ce ai nevoie pentru blat:

  • 60g făină de ovăz;
  • 30g cacao alcalinizată;
  • 30g unt de arahide;
  • 60g sirop de agave.

Amestecă toate ingredientele până ce obții o compoziție omogenă. Formează 5 biluțe și pune câte una în fiecare formă de brioșă. Cu dosul unei cupe de înghețată, presează fiecare biluță astfel încât să formezi în mijloc o adâncitură. 

Pentru cremă, ai nevoie de:

  • 100g cremă de brânză la temperatura camerei;
  • 60g unt de arahide;
  • 30g sirop de agave.

Amestecă ingredientele de mai sus până ce crema devine omogenă. Umple fiecare gol format cu cremă, apoi prin metoda bain marie topește 90g bănuți de ciocolată, alături de 1 lingură ulei cocos și toarnă deasupra. Bagă la frigider pentru minim 2 ore. Bucură-te de un desert incredibil alături de cei dragi!

Făina de ovăz are o compoziție nutrițională echilibrată. Aceasta conține o cantitate moderată de carbohidrați și proteine, are un conținut scăzut de grăsimi și este o sursă excelentă de fibre. De asemenea, conține și acizi grași Omega-3 și Omega-6. Nu are în compoziție colesterol și reprezintă o sursă bună de vitamine și minerale (vitamina B1 și B5, fosfor, seleniu, magneziu, mangan, fier, cupru, zinc, calciu și potasiu).

Untul de arahide este o sursă minunată de fier, care îmbunătățește circulația, dar și de magneziu, potasiu, calciu sau cupru, contribuind totodată și la reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, conține resveratrol, fitonutriet cu puternice proprietăți antioxidante, ce oferă o protecție mare împotriva bacteriilor și a virusurilor, reduce inflamațiile, are proprietăți antiîmbătrânire și diminuează riscul de boli de inimă sau de Alzheimer.

Uleiul de cocos este uleiul vegetal cu cea mai mare concentraţie de acizi graşi, mai exact 90%, care, contrar a ceea ce s-ar putea crede, sunt benefici pentru sănătate. Mai exact, conține doi acizi importanți care îl transformă într-un remediu natural pentru întărirea imunității. Este vorba despre acidul lauric și acidul caprilic, ambii cu proprietăți antivirale și antibacteriene.

Siropul de agave este un nectar din plante. Deși are un indice glicemic mic, de doar 27, este foarte dulce și este nevoie de cantități mici pentru îndulcire, în plus prezintă un risc scăzut de creștere a nivelului de glucoză din sânge, are activitate prebiotică susținând astfel sănătatea intestinală și are un conținut bogat de calciu, fiind o sursă sigură de asimilare a acestuia, cât și a vitaminelor (B, C, D, E) și mineralelor.

De asemenea, cacaoa ,ingredientul cheie al ciocolatei, scade presiunea sângelui și nivelul stresulu ioxidativ atât la nivelul creierului, cât și la nivelul inimii. Nu uita, cu cât ciocolata este mai bogată în cacao, cu atât este mai benefică pentru organismul tău. Ciocolata neagră conține de asemenea, stimulenți naturali importanți, așa cum este cafeina, substanță ce crește puterea de concentrare.