Știai că poți obține biscuiți fragezi și aromați chiar la tine acasă? Acești biscuiți sunt ușor de făcut, rapizi și ai nevoie de doar câteva ingrediente pentru prepararea lor. În plus, au un conținut ridicat de fibre și proteine!

Au o textura incredibilă, fiind crocanți la exterior și fragezi în interior. Sunt perfecți pentru o gustare sănătoasă. Așadar, începe prin a porni cuptorul la 180 grade celsius pentru că fiind o rețetă rapidă, abia ce apucă să ajungă la temperatura dorită. Ca ingrediente ai nevoie de:

  • 130g ulei cocos la temperatura camerei;
  • 80g zahăr brun;
  • 20g inulină pudră;
  • 20g pudră proteică;
  • 250g făină tip 550;
  • 100g unt de arahide;
  • 50g arahide tocate
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu alimentar;
  • 1/4 linguriță sare de himalaya.


Într-un bol încăpător pune toate ingredientele și mixează bine. Aluatul final o să fie ușor lipicios și moale. Cu ajutorul unei cupe de înghețată, formează biluțe de dimensiuni medii. Pune-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și aplatizează-le ușor cu mâna. Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 180 grade celsius pentru 18 minute. Când sunt proapăt scoase din cuptor, fursecurile vor fi moi, așa că îți sugerăm să le lași să se răcească în tavă. Ulterior vor deveni crocante la exterior si fragede la mijloc.

Printre substanțele pe care le produc multe plante și fructe se află inulina, o fibră solubilă pe care acestea o utilizează ca sursă de energie. Așadar, inulina se extrage din ele și poate fi dizolvată în apă sau adăugată în preparatele culinare, datorită faptului că oferă beneficii organismului și se poate integra cu ușurință în dieta ta, având un gust ușor dulceag.Inulina este, totodată, și un fructan, acționând ca prebiotic, adica hrănind bacteriilor „benefice” care se află în intestin. Inulina are beneficii multiple pentru buna funcționare a organismului, cele mai importante fiind:

  • Îmbunătățește sănătatea digestivă;
  • Crește senzația de sațietate și încetinește procesul de digestie;
  • Ajută în gestionarea nivelului de glucoză din sânge prin favorizarea digerării lente a carbohidraților;
  • Reduce colesterolul total dar si cel “rău”;
  • Sprijină sistemul imunitar;
  • Previne apariția cancerului;
  • Stimulează absorbția calciului în organism;
  • Reduce aportul caloric al alimentelor ingerate;
  • Ajută la controlul greutății corporale.

Semințele de chia sunt fără îndoială, unele dintre cele mai populare superalimente, fiind folosite în multe diete echilibrate, întrucât sunt foarte hrănitoare și au numeroase proprietăți benefice pentru menținerea sănătății organismului. Pudra proteică din semințe de chia este obținută după ce semințele sunt presate pentru a stoarce uleiul de chia. Conține proteine ușor de digerat, aminoacizi, antioxidanți, fibre, calciu, vitamina B1.

Untul de arahide este o sursă minunată de fier, care îmbunătățește circulația, dar și de magneziu, potasiu, calciu sau cupru, contribuind totodată și la reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, conține resveratrol, fitonutriet cu puternice proprietăți antioxidante, ce oferă o protecție mare împotriva bacteriilor și a virusurilor, reduce inflamațiile, are proprietăți anti îmbătrânire și diminuează riscul de boli de inimă sau de Alzheimer.

Uleiul de cocos este uleiul vegetal cu cea mai mare concentraţie de acizi graşi, mai exact 90%, care, contrar a ceea ce s-ar putea crede, sunt benefici pentru sănătate. Mai exact, conține doi acizi importanți care îl transformă într-un remediu natural pentru întărirea imunității. Este vorba despre acidul lauric și acidul caprilic, ambii cu proprietăți antivirale și antibacteriene.