Îți dorești o gustare rapidă, fără ou, fără gluten, fără lactoză și chiar fără zahăr adăugat? Iată o rețetă de biscuiți din doar 3 ingrediente, care se prepară in mai puțin de 5 minute și care te încarcă cu energie pentru întreaga zi.

Ai nevoie de:

  • 100g semințe floarea-soarelui crude;
  • 30g sirop de agave.
  • 30g ciocolata neagra

Combină cele 2 ingrediente, iar cu ajutorul unei linguri pune biscuiți în forme rotunde sau chiar sub formă de batoane pe o hârtie de copt și bagă la cuptorul preîncălzit la 160 grade celsius pentru 10-12 minute. Topește 30g bănuți de ciocolată cu 1 lingură ulei cocos prin metoda bain marie, asteaptă să se răcească biscuiții și adaugă ciocolata topită deasupra lor pentru un plus de energie. Te poți bucura astfel de o gustare sănătoasă și rapidă.

În primul rând semințele sunt surse excelente de fibre. De asemenea, conțin grăsimi mononesaturate sănătoase, grăsimi polinesaturate și multe vitamine, minerale și antioxidanți importanți. Atunci când sunt consumate ca parte a unei diete sănătoase, semințele pot ajuta la reducerea greutății, a zahărului din sânge, colesterolului și tensiunii arteriale. Și pentru niște alimente atât de mici, impactul asupra corpului tău este extrem de masiv. Semințele oferă un profil nutrițional similar cu nucile și sunt o sursă excelentă de proteine de origine vegetală.

Pentru persoane care suferă de alergii la nuci, semințele oferă o opțiune alternativă excelentă pentru o gustare. Dar nu sunt benefice doar pentru persoanele cu alergii alimentare, ci merită cu adevărat un loc în bucătăria tuturor și pot fi încorporate cu ușurință în dieta ta.

Semințele de floarea soarelui conțin o cantitate bună de proteine, grăsimi mononesaturate și vitamina E. Semințele de floarea soarelui pot fi asociate cu o inflamație redusă, ceea ce poate ajuta la prevenirea riscului de boli de inimă. De asemenea, întăresc imunitatea, protejează împotriva apariției cancerului, ajută în managementul diabetului,îmbunătățesc digestia și ajută la detoxifierea organismului. Iar cel mai bun lucru despre aceste semințe? Nu au colesterol și conțin câțiva precursori critici pentru producerea de hormoni în corp.

Siropul de agave este un nectar din plante. Deși are un indice glicemic mic, de doar 27, este foarte dulce și este nevoie de cantități mici pentru îndulcire, în plus prezintă un risc scăzut de creștere a nivelului de glucoză din sânge, are activitate prebiotică susținând astfel sănătatea intestinală și are un conținut bogat de calciu, fiind o sursă sigură de asimilare a acestuia, cât și a vitaminelor (B, C, D, E) și mineralelor.

Poate nu știai dar, cacao și implicit ciocolata are proprietăți puternic antioxidante și antiinflamatorii care induc o stare generală de bine, cresc puterea de concentrare și îmbunătățesc memoria. De asemenea, cacao, ingredientul cheie al ciocolatei, scade presiunea sângelui și nivelul stresului oxidativ atât la nivelul creierului, cât și la nivelul inimii. Nu uita, cu cât ciocolata este mai bogată în cacao, cu atât este mai benefică pentru organismul tău. Ciocolata neagră conține de asemenea, stimulenți naturali importanți, așa cum este cafeina, substanță ce crește puterea de concentrare