Pentru astăzi am pregătit o rețetă de biscuiți incredibili, vegani, care nu conțin zahăr adăugat și nici gluten. Au un blat crocant, acoperit cu unt de arahide cremos și sunt desigur, înveliți în ciocolată. Se prepară rapid și ai nevoie de doar 4 ingrediente. Pentru blat folosește:

  • 100g făină de migdale;
  • 50g unt de arahide;
  • 50g sirop de agave.

Amestecă cele 3 ingrediente până ce obții o compoziție omogenă. Formează 5-6 biluțe și pune-le pe o foaie de copt. Cu dosul unei cupe de înghețată presează ușor centrul fiecărei biluțe pentru a obține o adâncitură. Bagă fursecurile la cuptorul preîncălzit la 150 grade celsius pentru aproximativ 10 minute. După ce s-au răcit complet, adaugă în adâncitura formată unt de arahide cremos și bagă la frigider pentru o oră. Pentru glazură topește 200g bănuți de ciocolată cu 2 linguri ulei cocos prin metoda bain marie. Învelește fiecare fursec într-un strat generos de ciocolată și bagă dinnou la frigider pentru jumătate de oră. 

Vei obține niște biscuiți extrem de aromați grație untului de arahide, care te încarcă cu energie și care sunt și sănătoși. 

Fie că îți dorești să urmezi o dietă cu un conținut scăzut de carbohidrați sau pur si simplu vrei să te bucuri de aroma și valorile sale nutriționale nemaipomenite, făina de migdale, este alegerea potrivită. Conține vitamine, minerale, substanțe nutritive și nu conține gluten (asadar aluatul nu are o consistență elastică și nu va crește dacă folosim drojdie). Conține o cantitate semnificativă de vitamina E, fier, riboflavină, calciu, potasiu și magneziu. Spre deosebire de făina clasică, cea de migdale conține puțini carbohidrați.

Untul de arahide este o sursă minunată de fier, care îmbunătățește circulația, dar și de magneziu, potasiu, calciu sau cupru, contribuind totodată și la reglarea tensiunii arteriale. De asemenea, conține resveratrol, fitonutriet cu puternice proprietăți antioxidante, ce oferă o protecție mare împotriva bacteriilor și a virusurilor, reduce inflamațiile, are proprietăți antiîmbătrânire și diminuează riscul de boli de inimă sau de Alzheimer.

Siropul de agave este un nectar din plante. Deși are un indice glicemic mic, de doar 27, este foarte dulce și este nevoie de cantități mici pentru îndulcire, în plus prezintă un risc scăzut de creștere a nivelului de glucoză din sânge, are activitate prebiotică susținând astfel sănătatea intestinală și are un conținut bogat de calciu, fiind o sursă sigură de asimilare a acestuia, cât și a vitaminelor (B, C, D, E) și mineralelor.

Poate nu știai dar, cacao și implicit ciocolata are proprietăți puternic antioxidante și antiinflamatorii care induc o stare generală de bine, cresc puterea de concentrare și îmbunătățesc memoria. De asemenea, cacao, ingredientul cheie al ciocolatei, scade presiunea sângelui și nivelul stresului oxidativ atât la nivelul creierului, cât și la nivelul inimii. Nu uita, cu cât ciocolata este mai bogată în cacao, cu atât este mai benefică pentru organismul tău. Ciocolata neagră conține de asemenea, stimulenți naturali importanți, așa cum este cafeina, substanță ce crește puterea de concentrare.