Dacă îți plac fructele de pădure și vrei să le introduci într-o gustare dulce și rapidă, cu siguranță îți va plăcea această rețeță de biscuiți din fructe de pădure, cu semințe de chia și înveliți în ciocolată.

Ai nevoie doar de:

  • 200g fructe de pădure congelate sau proaspete (acestea pot fi înlocuite cu zmeură, afine, mure sau orice este pe placul papilelor tale gustative);
  • 30g semințe chia;
  • 30g sirop de agave
  • 250g ciocolată

Pune toate ingredientele într-un robot de bucătărie și mixează la viteză mică până ce se formează o compoziție omogenă. Dacă ai fructe proaspete, le poți pasa cu ajutorul unei furculițe și amesteca ulterior cu celelalte două ingrediente.

Cu ajutorul unei cupe de înghețată, formează ”biscuiți” pe care îi poți aseza pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Bagă tava la congelator pentru aproximativ o oră.

Pentru înveliș ai nevoie de 250g ciocolată fie neagră, fie cu lapte și o linguriță de ulei de cocos, pentru a fi mai cremoasă. Le poți topi folosind cuptorul cu microunde sau pe foc, prin metoda bain marie.

Tot ce mai ai de făcut este să dai biscuiții prin ciocolată și să îi savurezi. Simplu, rapid și sănătos în același timp.

Vezi rețeta video aici: https://www.tiktok.com/@driedfruits.ro/video/7206617118454975750

Organismul uman nu produce vitamina C, motiv pentru care aceasta trebuie adusă în organism prin alimentație.Astfel, fructele de pădure sunt un adevărat deliciu plin de sănătate, iar beneficiile lor arată că se numără printre cele mai bogate și sănătoase fructe pe care le putem consuma.

Semințele de chia sunt fără îndoială, unele dintre cele mai populare superalimente, fiind folosite în multe diete echilibrate, întrucât sunt foarte hrănitoare și au numeroase proprietăți benefice pentru menținerea sănătății organismului. Sunt o sursă de proteine uşor de digerat, grăsimi sănătoase, fibre dietetice, minerale, vitamine şi antioxidanţi.

Poate nu știai dar, ciocolata areproprietăți puternic antioxidante și antiinflamatorii care induc o stare generală de bine, cresc puterea de concentrare și îmbunătățesc memoria. De asemenea, cacao, ingredientul cheie al ciocolatei, scade presiunea sângelui și nivelul stresului oxidativ atât la nivelul creierului, cât și la nivelul inimii. Nu uita, cu cât ciocolata este mai bogată în cacao, cu atât este mai benefică pentru organismul tău.Ciocolata neagră conține de asemenea, stimulenți naturali importanți, așa cum este cafeina, substanță ce crește puterea de concentrare.