Ai gustat vreodată batoane de granola făcute în casă? Dacă da, deja știi că există o diferență uriașă între versiunile cumpărate din magazin și cele pe care le poți face în propria bucătărie. Cu ovăz, unt de migdale, bucăți de ciocolată neagră și nucă de cocos, aceste batoane de granola sănătoase  sunt absolut delicioase și nutritive.

Sunt de asemenea fără coacere, ceea ce înseamnă că sunt foarte moi și gumoase! Dacă cauți o rețetă grozavă pentru batoane de ovăz sau batoane de cocos, această rețetă îți îndeplinește ambele dorințe, cu ovăz consistent, fără gluten, și bucăți bogate de nucă de cocos. De asemenea, sunt sărace în zahăr și au un profil excelent de macronutrienți, spre deosebire de majoritatea.

INGREDIENTE

  • 240 g de sirop de agave
  • 180 g de unt de migdale cremos, nesărat
  • 250 g de ovăz organic, fără gluten
  • 3 g de sare de mare
  • 45 g de bucăți de ciocolată neagră
  • 20 g de nucă de cocos deshidratată

 

Cum să prepari

Deoarece aceste batoane de granola sunt fără coacere, nici măcar nu trebuie să preîncălzești cuptorul înainte de a începe să pregătești această rețetă.  În afară de „timpul de gătire” (mai degrabă timpul de stat) în frigider, aceste batoane de granola de casă durează doar aproximativ 10 minute pentru a fi făcute!

Primul pas este să adaugi untul de migdale și siropul de agave într-o cratiță mică, la foc mic, și să amesteci până când se combină bine. Odată ce untul de migdale și siropul de agave sunt amestecate împreună, poți lua cratița de pe foc și să o lași deoparte.

Începe să pui ingredientele rămase într-un bol mare. După ce ai totul în bolul mare, poți să le amesteci ușor.

Toarnă amestecul cald de unt de migdale peste conținutul bolului mare. Amestecă până când totul este bine încorporat.

Într-un vas de copt de 20x20 cm uns cu ulei de cocos, toarnă, presează și nivelează amestecul folosind mâinile.

Acoperă vasul de copt și pune-l la frigider până se întărește (aproximativ o oră).

Taie compoziția în batoane sau pătrate, și gata.

 

Informații Nutriționale

O porție din aceste batoane de granola conține aproximativ:

  • 156 calorii
  • 20,4 gr carbohidrați
  • 2,8 gr fibre
  • 7,3 gr zahăr
  • 6,8 gr grăsimi
  • 4,6 gr proteine

Vei observa că aceasta este probabil cea mai echilibrată rețetă de granola din punct de vedere al macronutrienților pe care o poți găsi, cu 20 de grame de carbohidrați, 7 grame de grăsimi și 5 grame de proteine. Cu alte cuvinte, este mult mai scăzută în carbohidrați în general și mult mai scăzută în zahăr decât chiar și rețetele rivale de batoane de granola de casă.