S-ar putea să nu aibă gust ca si pateul tău tradițional, dar cu siguranță nu vrei să ratezi asta! Acest pateu de semințe de floarea-soarelui este plin de aromă, doar intinde-l peste paine feliată, ornează cu pătrunjel proaspăt și voila!

Ingrediente pentru 2 porții:

  • 1/2 cană semințe de floarea soarelui, crude 
  • 1 frunză dafin
  • 1 linguriță pudră de ceapă
  • 1/2 linguriță pudră de usturoi
  • 1 linguriță boia dulce
  • sare și piper după gust
  • 4 linguri ulei de măsline, presat la rece

*Bonus: poți pune și puțin chimen măcinat pentru extra aromă

Pentru o varianta mai “raw”/sănătoasă se hidratează semințele în apă și frunza de dafin. Se scurge apoi apa, se înlătură frunza de dafin, se pun  toate ingredientele în blender și se mixează pănâ când se obține o pastă.

Pentru o aromă mai intensă și textură mai “de pateu”, semințele se pot coace la cuptor sau trage în tigaie, caz în care nu va mai fi necesar uleiul.

Îl puteți servi pe o felie de pâine integrală, un crackers sau chiar pe rondele din orez.

Enjoy!

Mulțumim mult @naturawl pentru încă o rețetă delicioasă!