Dupa luni de frig, aer uscat si vant rece, pielea noastra nu se afla in cele mai bune conditii. De asemenea, faptul ca nu avem parte de soare din abundenta pe timpul iernii, ne determina organismul sa “pofteasca” mai mult zahar si carbohidrati decat in mod normal.

Cu cat inaintam in varsta, cu atat celulele noastre se regenereaza mai putin, insemnand ca celulele batrane vor ramane o perioada mai lunga pe suprafata pielii noastre.  Celulele moarte ale pielii impiedica produsele sa patrunda in piele, oprindu-le aproape de suprafata acesteia. Daca nu exfoliem aceste celule, ele se vor aduna, iar pielea va avea un aspect imbatranit, uscat, ridat.

De asemenea, celulele moarte, neexfoliate la timp, pot bloca porii ceea ce duce la: acnee, puncte negre, ten gras si alte imperfectiuni ale tenului.

Iata cateva sfaturi care te-ar putea ajuta sa iti imbunatatesti aspectul pielii prin exfoliere:

  • Exfolierea se poate face o data sau de doua ori pe saptamana pentru a elimina celulele moarte
  • Intotdeauna pielea trebuie intens hidratata dupa exfoliere pentru a o ajuta sa isi recapete echilibrul hidric
  • Evitati chimicalele cand vine vorba de exfoliere, dar si produsele abrazive precum: seminte de fructe, coji de nuca. Acestea nu vor face decat sa va irite sau chiar sa va distruga pielea, iar procesul de imbatranire se va produce prematur
  • Folositi exfoliante blande si niciodata nu apasati prea tare pentru a nu va irita pielea.
  • In cazul pielii sensibile, evitati chimicalele sau ingredientele dure. Incercati sa gasiti un produs pe baza de enzime ce va descopune bland celulele moarte, fara continutul classic, grunjos al exfoliantelor normale.

Zaharul

  • pentru crop, zaharul este un exfoliant foarte bun. De asemenea, incurajeaza descompunerea tesutului gras, un lucru foarte util in combaterea celulitei.
  • exfoliaza in profunzime, curata porii de la suprafata pielii si indeparteaza celulele moarte de la nivelul acesteia.