Driedfruits
Cosul tau

Importanta uleiurilor vegetale in alimentatie

30 Sep Importanta uleiurilor vegetale in alimentatie
Postat de depal 0 Comentarii 1013 Vizualizari Info - Sanatate&Nutritie
Uleiurile vegetale au o serie de avantaje deloc de neglijat pentru sanatate. Cele presate la rece sunt transformate in energie si ajuta la dezvoltarea celulelor.

In plus, aceste “grasimi bune” sunt benefice in lupta cu colesterolul cel rau. Mai putin procesate, aceste uleiuri au efecte revigorante folosite in salatele de cruditati.

Uleiurile vegetale pure se digera foarte repede si contribuie la absorbtia vitaminelor liposolubile (A, D, E, K). Datorita antioxidantilor si a acizilor grasi monosaturati pe care le contin, acestea scad riscul bolilor cardiovasculare.

Exista cel putin 7 uleiuri vegetale care aduc beneficii sanatatii si faciliteaza obtinerea raportului corect de grasimi bune: uleiul de in, uleiul de susan, uleiul de nuca, uleiul de masline, uleiul de cocos sau cel de rapita.

Uleiul de masline, atat de bogat in acizi grasi nesaturati, in numeroase substante antioxidante si in saruri minerale, este foarte gustos si eficient in tratamentul unei game largi de afectiuni, printre care cele hepatice sau reumatice. Acesta are puterea sa protejeze inima, sa tina sub control hipertensiunea arteriala si ajuta la evacuarea calculilor biliari. Este un ulei cu un nivel scazut de aciditate care ajuta la imbunatatirea digestiei.

Uleiul de in este o sursa de acizi grasi Omega-3 si trebuie consumat crud, in cantitati mici. Reduce inflamatiile si imbunatateste starea de spirit, alternand nivelurile de dopamina si serotonina.

Uleiul de rapita are cele mai putine grasimi saturate si de 10 ori mai multi acizi grasi Omega-6 decat uleiul de masline.

Uleiul de nuca este un bun protector al inimii. Prin aportul de minerale, acest ulei poate fi folosit de diabetici, anemici sau persoanele cu un program de munca foarte incarcat.

Uleiul de susan, ca si celelalte uleiuri, contine vitamina E, acizi grasi esentiali, dar si lecitina si minerale.

Uleiul de cocos este considerat cel mai sanatos ulei vegetal. Contine acid lauric, cu proprietati antivirale si antibacteriene. Consumul de ulei de cocos previne afectiunile cardiovasculare, diabetul si supraponderabilitatea.

Lasa un comentariu

Utilizăm cookie-uri si alte tehnologii similare pentru a imbunatati experienta dvs. de navigare si functionalitatea site-ului nostru. Politica de utilizare Cookie-uri