Vafele au fost întotdeauna un mic dejun delicios pentru mine. Deoarece necesită un pic mai mult efort decât ouăle sau clătitele, întotdeauna am asociat vafele cu diminețile leneșe de weekend.

Aceste vafe sunt fără grâu și incredibil de delicioase. Sunt îndulcite natural cu zahăr de cocos și folosesc ghee în loc de unt, un înlocuitor excelent pentru persoanele care au intoleranță la lactoză. Veți fi impresionați și de profilul nutrițional al fiecărei vafe, cu 33 de grame de carbohidrați sănătoși, 14 grame de grăsimi și 8 grame de proteine. Te va ține în priză ore întregi!


Ce făină fără gluten funcționează cel mai bine?

Este probabil cea mai importantă întrebare pe care trebuie să ți-o pui, deoarece un tip greșit de făină poate da peste cap rețeta de vafe, în timp ce dacă ești intolerant la gluten, este esențial să alegi o făină care este cu adevărat fără gluten.

Făinurile fără gluten care pot fi folosite pentru această rețetă includ făina de ovăz, făina de migdale, făina de năut, făina de orez brun și făina de hrișcă. Dacă optați pentru făină de cocos, veți dori ca aceasta să reprezinte doar aproximativ un sfert din amestecul de făină, deoarece o poate face mai puțin prelucrabilă. Făina de teff și sorg sunt, de asemenea, fără gluten, dar și acestea funcționează mai bine în combinație cu alte făinuri fără gluten, deoarece singure pot face produsele de patiserie uscate și grosiere.

 

INGREDIENTE

  • 2 ouă
  • 2 căni făină fără gluten
  • 1½ cană lapte de cocos cu conținut redus de grăsimi sau lapte de migdale neîndulcit
  • 2 linguri ghee, topit
  • 1 lingură de zahăr din nucă de cocos
  • 1 lingură de praf de copt
  • 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  • ½ linguriță sare de mare
  • ½ linguriță extract de vanilie

 

Să începem prin a bate ouăle într-un castron mare până devin pufoase. Apoi adăugați restul ingredientelor - făina prin extractul de vanilie. Amestecați-le pe toate până când se combină.

Apoi, ungeți ușor aparatul de făcut vafe preîncălzit. Economisiți timp și folosiți ghee și pentru acest pas. În loturi de 1/2 -3/4 căni, turnați cu grijă amestecul în aparatul de făcut vafe și gătiți-l până când pare crocant și auriu.

 

Vafele sunt grozave cu unt și un strop de sirop de agave. Sau ce-ar fi să adăugați niște fructe de pădure proaspete? Ați putea chiar să folosiți aceste vafe pentru a face niște sandvișuri brunch creative. Cu toate aceste ingrediente sănătoase, vafele fără gluten vor deveni cu siguranță o nouă tradiție și în casa ta.