Fie că vorbim de latte cu dovleac, unt de dovleac sau prăjituri cu dovleac, această legumă a explodat pe scena culinară. Este posibil ca această rețetă sănătoasă de pâine cu dovleac fără gluten să fie la fel de bună sau chiar mai bună decât rețetele clasice obișnuite de pâine cu dovleac?

Singurul dezavantaj este că multe rețete cu dovleac sunt pline de făină, ceea ce le face un „nu-nu” pentru persoanele care evită sau nu pot tolera glutenul. Deși uneori puteți găsi versiuni fără gluten ale acelorași alimente, acestea sunt adesea pline de zahăr pentru a compensa pierderea în textură. Dar nu este deloc cazul când vine vorba de această pâine ușoară cu dovleac fără gluten cu făină de migdale și făină de cocos.

Cu această rețetă, am fost hotărâți să facem o pâine de dovleac aromată, fără gluten, cu făină de cocos și făină de migdale, care să fie pufoasă, care este cea mai bună parte a oricărei pâini făcute în casă. Cu 12 grame de carbohidrați, 15 grame de grăsimi sănătoase și 6 grame de proteine per felie de 200 de calorii, această pâine Paleo cu dovleac este un succes.

 

Ingrediente

  • 1 cană făină de migdale
  • ¼ cană făină de cocos
  • ½ linguriță sare de mare
  • ½ linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță scorțișoară
  • ½ linguriță mirodenie pentru plăcintă cu dovleac
  • ¾ cană dovleac
  • ¼ cană sirop de agave
  • ¼ cană ulei de cocos topit
  • 3-4 ouă

 

Să vorbim despre cum să facem această pâine cu dovleac. Să începem. Preîncălziți cuptorul la 170°C. Apoi adăugați toate ingredientele umede într-un bol. Asta include piureul de dovleac, siropul de agave, uleiul de nucă de cocos și ouăle. Se amestecă împreună cu un tel.

 Adăugați ingredientele uscate la ingredientele umede. Amestecați până când se combină bine. Odată ce ați făcut acest lucru, turnați amestecul de pâine cu dovleac fără gluten într-o formă de pâine unsă sau într-un vas de sticlă. (Încercați să ungeți cu ulei de nucă de cocos). Probabil că va trebui să netezi partea de sus a pâinii cu o spatulă înainte de a o introduce în cuptor.

 Apoi coaceți pâinea timp de 45-60 de minute. Testează pentru a vedea dacă este gata introducând o scobitoare. Dacă aceasta iese curată, este gata. Mai este aluat pe scobitoare? Continuați să gătiți!

 Lăsați pâinea să se răcească timp de aproximativ 15 minute înainte de a o felia și de a o servi caldă.

 Puteți servi această pâine cu unt, dar este delicioasă și singură. De asemenea, puteți adăuga mai multă aromă de dovleac prin ungerea cu unt de dovleac făcut în casă sau cu marmeladă de dovleac.

 

Date nutriționale

O porție din această uimitoare pâine cu dovleac conține aproximativ:

  •  201 calorii
  • 11,6 grame carbohidrați
  • 2,6 grame fibre
  • 6,1 grame zahăr
  • 5,6 grame proteine
  • 15 grame grăsimi
  • 209 miligrame sodiu (9% din valoarea zilnică (VZ*)
  • 62 miligrame colesterol
  • 1.608 unități internaționale de vitamina A (32% VZ*)
  • 6 micrograme vitamina D (29% VZ*)
  • 1 miligram fier (4% VZ*)
  • 23 miligrame calciu (2% VZ*)

*Valoarea zilnică: Procentajele se bazează pe o dietă de 2.000 de calorii pe zi.

 

 

Ingrediente cheie

Deși dovleacul a cunoscut un avânt abia în ultimii ani, acesta a fost întotdeauna fantastic pentru sănătatea ta. Culoarea sa portocalie bogată înseamnă că este plin de betacaroten, un antioxidant care se transformă în vitamina A odată consumat. Vitamina  A ajută la menținerea în formă a sistemului imunitar, la conservarea vederii și la păstrarea unui aspect minunat al pielii noastre.

 Dovleacul este, de asemenea, un aliment cu fibre de top, ceea ce îl face o alegere alimentară mai sățioasă. Și este plin de potasiu, care este esențial pentru a ne menține corpul hidratat și organele noastre să funcționeze corect. Deși puteți folosi dovleac proaspăt, dovleacul la conservă este foarte convenabil și versatil - în plus, este plin de nutrienți, inclusiv vitamina A.

 Făină de migdale și făină de nucă de cocos. Acesta este un amestec de făină atât de minunat, deoarece ambele sunt bogate în fibre, sărace în zahăr și ușor de digerat.

 Multe rețete fără gluten necesită gumă xantan, dar nici măcar nu aveți nevoie de ea pentru această delicioasă pâine cu dovleac.

 Sirop de agave - este mai scăzut pe scara glicemică decât zahărul granulat obișnuit.

Cu uleiul de cocos și condimentele care completează lista de ingrediente, puteți prepara această pâine cu dovleac fără gluten în doar câteva minute, cu un efort minim.

 

Această pâine ușoară cu dovleac este bună pentru micul dejun sau pentru a o servi alături de o ceașcă de cafea sau ceai.