Fursecurile sunt o opțiune excelentă pentru gustări. Sunt ușor de raționat și atât de gustoase. Dar majoritatea fursecurilor pe care le găsiți la magazinul alimentar sunt făcute cu ingrediente artificiale sau, dacă sunt naturale, sunt scumpe.

Bananele și fulgii de ovăz nu sunt o combinație complet nouă. Dacă obișnuiți să consumați fulgi de ovăz la micul dejun, probabil că ați adăugat deja felii de banană proaspătă peste. Dar ce ziceți de un fursec cu banane și fulgi de ovăz? Ai fi surprins cât de bine se potrivesc aceste ingrediente într-un fursec sănătos. Eu îl ador ca gustare, fie înainte, fie după antrenament.

 

Ingrediente:

  • 2 linguri de semințe de in măcinate + 6 linguri de apă
  • 3 banane foarte coapte, pasate
  • 1 cană unt de arahide bio
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 3 căni de ovăz fără gluten
  • 1 cană de fulgi de ciocolată neagră, minimum 70% cacao
  • 1/2 ceașcă de cacao crudă nibs
  • Sare roz de Himalaya, după gust

 

Deci, cum facem fursecuri cu banane și fulgi de ovăz? Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 175°C. Tapetați o tavă de copt cu hârtie de copt și puneți-o deoparte.

Combinați semințele de in măcinate și apa pentru a le lăsa să se îngroașe într-un „ou” de in.

Într-un bol mare, adăugați bananele pasate, untul de arahide, extractul de vanilie și oul de in.

Se amestecă până se combină bine. Se adaugă ovăzul fără gluten și se amestecă din nou.

Se toarnă chipsurile de ciocolată și cacao nibs până se combină.

Formați fursecuri folosind o lingură și așezați-le pe  foaie de copt. Presărați rândurile de fursecuri cu sare roz de Himalaya, dacă doriți.

Coaceți timp de 15 minute.

 

Folosim banane foarte coapte în această rețetă. Nu numai că maturitatea face ca bananele să fie ușor de făcut piure, dar înseamnă că aceste banane sunt dulci în mod natural - nu există zahăr adăugat aici. Nutriția bananelor este, de asemenea, un bonus suplimentar aici: se știe că acestea cresc energia și îmbunătățesc sănătatea digestivă, ceea ce le face un fruct puternic de inclus într-o gustare.

Adăugarea untului de arahide organic, a untului de migdale sau a untului de nuci ales de dvs. adaugă un plus de proteine și multă aromă. Ovăzul fără gluten oferă o doză mare de fibre, astfel încât vă veți simți sătul pentru mai mult timp după ce veți ronțăi aceste fursecuri cu fulgi de ovăz și banane. Pentru că orice fursec cu fulgi de ovăz bun include și ciocolată, am adăugat un amestec de chipsuri de ciocolată neagră și cacao nibs, astfel încât să obțineți doza dvs. de ciocolată, bucurându-vă în același timp de beneficiile sănătoase, cum ar fi menținerea mușchilor și ajutarea la scăderea în greutate.

Și am menționat că acestea sunt fursecuri vegane? Așa este, nu există niciun produs de origine animală în această gustare sănătoasă. Semințele de in și apa iau locul ouălor, deși, dacă nu sunteți vegan, le puteți înlocui cu ușurință cu cele reale. Și aceste prăjituri sunt foarte ușor de făcut! Fie că sunteți expert în coacere sau nou în bucătărie, veți descoperi că aceste prăjituri cu banane sunt ușor de făcut.