Te invităm într-o călătorie culinară plină de savoare cu negresa cu pânză de păianjăn - un desert captivant, fără zahăr și fără gluten, care te va cuceri cu fiecare mușcătură. În spatele acestei delicii se ascunde o combinație unică de ingrediente sănătoase, gata să transforme un moment obișnuit într-o experiență gastronomică memorabilă.

Ai nevoie de:

  • 100g ciocolată neagră topită
  • 50g ulei cocos
  • 2 ouă
  • 1-2 linguri făină de migdale
  • 30g unt de arahide
  • 10 g cacao
  • praf de copt
  • 1-2  bezele

Se mixează bine ciocolata neagră cu uleiul de cocos și cele 2 ouă. După se adaugă în compoziție și făina de migdale, se amestecă bine și se adaugă și untul de arahide, cacaoa și puțin praf de copt.

Se pune într-o tavă rotundă și se dă la cuptorul preîncălzit la 200°C  timp de 15-20 de minute.

  • Pentru a face pânza de păianjăn de bezea, mai întâi topește bezeaua în cuptorul cu microunde timp de 20-30 de secunde. Se va umfla și va deveni moale și pufoasă. Apoi, folosește vârfurile degetelor pentru a apuca bezeaua topiă și trage pentru a crea un efect de pânză. Repetă până când toată negresa este acoperită.

Se poate  păstra la temperatura camerei, într-un recipient ermetic, până la 3 zile.

Și nu uita, beneficiile acestei negrese nu se opresc doar la gust. Fără zahăr și fără gluten, este potrivită pentru cei care urmăresc un stil de viață sănătos și echilibrat.