Te invităm într-o călătorie culinară plină de savoare cu negresa cu pânză de păianjăn - un desert captivant, fără zahăr și fără gluten, care te va cuceri cu fiecare mușcătură. În spatele acestei delicii se ascunde o combinație unică de ingrediente sănătoase, gata să transforme un moment obișnuit într-o experiență gastronomică memorabilă.
Ai
nevoie de:
- 100g
ciocolată neagră topită
- 50g
ulei cocos
- 2
ouă
- 1-2
linguri făină de migdale
- 30g
unt de arahide
- 10
g cacao
- praf
de copt
- 1-2 bezele
Se mixează bine ciocolata neagră cu uleiul de cocos și cele 2 ouă. După se adaugă în compoziție și făina de migdale, se amestecă bine și se adaugă și untul de arahide, cacaoa și puțin praf de copt.
Se pune într-o tavă rotundă și se dă la cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 15-20 de minute.
- Pentru a face pânza de păianjăn de
bezea, mai întâi topește bezeaua în cuptorul cu microunde timp de 20-30 de
secunde. Se va umfla și va deveni moale și pufoasă. Apoi, folosește vârfurile
degetelor pentru a apuca bezeaua topiă și trage pentru a crea un efect de
pânză. Repetă până când toată negresa este acoperită.
Se poate păstra la temperatura camerei, într-un recipient ermetic, până la 3 zile.
- Vezi rețeta video aici: https://www.tiktok.com/@driedfruits.ro/video/7294646104589634849
Și nu uita, beneficiile acestei negrese nu se opresc doar la gust.
Fără zahăr și fără gluten, este potrivită pentru cei care urmăresc un stil de
viață sănătos și echilibrat.
Lasa un comentariu