Ai poftă de ceva dulce, dar sărat în același timp? Prăjitura cu mix de alune și caramel sărat este ideală. Foarte sănătoasă și sățioasă, se prepară foarte ușor.

Pentru blat ai nevoie de:

  • 150g făină de migdale;
  • 150g făină de cocos;
  • 60 ml sirop agave;
  • 80 ml ulei de cocos (topit și răcit);
  • 10 ml esență vanilie;
  • 1/2 linguriță sare.

Mixezi toate ingredientele, le pui într-o tavă cu dimensiunea de 20x20cm și bagi la cuptorul preîncălzit la 180 grade celsius, timp de 15 minute.


Pentru crustă ai nevoie de:

  • 300g mix alune+migdale+caju;
  • 150 g zahăr cocos;
  • 40 ml ulei de cocos;
  • 30 ml sirop agave;
  • 1/2 linguriță sare;
  • 10 ml esență vanilie;
  • 20 ml lapte vegetal.

Formezi caramelul într-o tigaie anti-aderentă, la foc mediu, iar când este gata adaugi mixul și amesteci. Compoziția o pui peste blatul complet răcit și introduci din nou în cuptorul preîncălzit la 180 grade celsius pentru 15-20 minute.

Poți vedea rețeta video aici: https://cutt.ly/G2fMz1U