Mousse-ul de ciocolată cu avocado este unul dintre deliciile mele sănătoase preferate. Aceasta combină puterea nutritivă a avocadoului, un superaliment, cu îndulcitorii naturali pentru a obține un mousse de ciocolată care este chiar bun pentru tine.

Această rețetă fără gluten este bogată, fină și satisfăcătoare și va fi cu siguranță un succes pentru iubitorii de desert din viața ta.

 

Ingrediente:

  • ½ cană de curmale Medjool, înmuiate (aproximativ 10 curmale)
  • ½ cană de sirop de agave (aproximativ 120 ml)
  • 1 linguriță de extract de vanilie (aproximativ 5 ml)
  • 1½ căni de piure de avocado (aproximativ 3 avocado de mărime medie)
  • ¾ cană de pudră de cacao crudă (aproximativ 75 g)
  • ½ cană de apă (aproximativ 120 ml)

 

Pentru a face această rețetă de mousse de ciocolată cu avocado, mai întâi trebuie să amestecați curmalele, siropul de agave și extractul de vanilie până când amestecul este omogen.

Apoi, adăugați piureul de avocado și pudra de cacao și amestecați până obțineți o combinație cremoasă. 

Acum puteți adăuga apa și amestecați până când este omogen.

Asta este! Rețeta de mousse de avocado cu ciocolată este gata de servit. Dacă nu o doriți la temperatura camerei, o puteți răci mai întâi în frigider.

Această rețetă de mousse de ciocolată poate fi păstrată într-un recipient sigilat în frigider timp de până la trei zile sau timp de până la două săptămâni în congelator.

 

Ingrediente cheie

  • Avocado este un aliment bogat în fibre, plin de grăsimi sănătoase și bogat în magneziu. De asemenea, sunt unul dintre cele mai bogate alimente în potasiu și s-a demonstrat că ajută la sănătatea inimii, intestinelor, ochilor, pielii, părului, sistemului imunitar, articulațiilor, oaselor și creierului.

Deși avocado este vedeta și ingredientul principal care diferențiază această rețetă de mousse de ciocolată de altele, este departe de a fi singurul ingredient important.

  • Curmale Medjool: Curmalele Medjool sunt îndulcitori naturali care sunt bogate în potasiu, cupru, mangan, magneziu și vitamine B. Deși sunt bogate în zahăr, reprezintă o sursă naturală și, de asemenea, pot ajuta la gestionarea colesterolului și a trigliceridelor, oferă energie, previn constipația și stimulează sănătatea oaselor.
  • Sirop de agave: Siropul de agave este un alt înlocuitor al zahărului care oferă dulceața necesară pentru mousse-ul de ciocolată. Acest ingredient versatil are un indice glicemic scăzut și furnizează vitamine și minerale importante.
  • Extract de vanilie: Unii pot considera ciocolata și vanilia ca fiind opuse, dar ele se completează foarte bine. Ca un bonus suplimentar, extractul pur de vanilie are efecte antioxidante, antibacteriene și antiinflamatoare. De asemenea, poate ajuta la susținerea sănătății mintale, la reducerea febrei și la scăderea colesterolului.

  • Pudră de cacao: Nu poți face mousse de ciocolată fără o sursă de ciocolată. Cacaoa, pe lângă aroma de ciocolată, oferă mangan, cupru, magneziu, fosfor, fier, potasiu și zinc, printre alți nutrienți.