În zilele călduroase de vară, nimic nu se compară cu o înghețată răcoritoare, cu atât mai mult când este pregătită fără lactate, perfectă pentru cei care urmează o dietă vegană sau evită produsele lactate. Rețeta noastră de azi, Înghețată Vegană cu Mure și Piersici, aduce în prim-plan o combinație delicioasă de ingrediente naturale.

Acest desert este făcut doar din șapte ingrediente. Curmalele Medjool, murele și piersicile oferă multă aromă și dulceață naturală, în timp ce laptele de cocos, bogat în nutrienți, conferă o textură netedă și cremoasă, exact ca înghețata "reală".

Chiar dacă nu ești vegan, sunt sigur că vei aprecia această înghețată vegană.

 

INGREDIENTE

  • 1 conservă de lapte de cocos (aproximativ 400 ml)
  • 5 curmale Medjool, fără sâmburi
  • 3 piersici mici, curățate și tăiate cuburi
  • 1 cană de mure
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • ¾ linguriță de coajă rasă de lămâie
  • ⅛ linguriță de extract de vanilie

 

Într-un blender cu viteză mare, pune laptele de cocos și curmalele până devin complet netede.

Apoi, adaugă piersicile, murele, sucul de lămâie, coaja de lămâie și extractul de vanilie în amestecul de cocos. Mixează până se omogenizează bine.

Toarnă acum amestecul într-un recipient de sticlă și păstrează-l în congelator pentru o oră.

Odată ce amestecul de mure și piersici a ajuns la temperatura potrivită, adaugă înghețata vegană de mure și piersici la mașina de înghețată conform instrucțiunilor producătorului. Apoi, pune înghețata într-un recipient mare de sticlă cu capac și pune-l în congelator pentru o oră sau peste noapte.

Dacă vei congela înghețata de mure și piersici pentru o oră, servește imediat. Dacă înghețata stă peste noapte, las-o să se dezghețe timp de 10-15 minute înainte de a o servi într-un castron.