În zilele călduroase de vară, nimic nu se
compară cu o înghețată răcoritoare, cu atât mai mult când este pregătită fără
lactate, perfectă pentru cei care urmează o dietă vegană sau evită produsele
lactate. Rețeta noastră de azi, Înghețată Vegană cu Mure și Piersici, aduce în
prim-plan o combinație delicioasă de ingrediente naturale.
Acest desert este făcut doar din șapte ingrediente. Curmalele Medjool, murele și piersicile oferă multă aromă și dulceață naturală, în timp ce laptele de cocos, bogat în nutrienți, conferă o textură netedă și cremoasă, exact ca înghețata "reală".
Chiar dacă nu ești vegan, sunt sigur că
vei aprecia această înghețată vegană.
INGREDIENTE
- 1 conservă de lapte de cocos (aproximativ
400 ml)
- 5 curmale Medjool, fără sâmburi
- 3 piersici mici, curățate și tăiate
cuburi
- 1 cană de mure
- 2 linguri de suc de lămâie
- ¾ linguriță de coajă rasă de lămâie
- ⅛ linguriță de extract de vanilie
Într-un blender cu viteză mare, pune
laptele de cocos și curmalele până devin complet netede.
Apoi, adaugă piersicile, murele, sucul de
lămâie, coaja de lămâie și extractul de vanilie în amestecul de cocos. Mixează
până se omogenizează bine.
Toarnă acum amestecul într-un recipient
de sticlă și păstrează-l în congelator pentru o oră.
Odată ce amestecul de mure și piersici a
ajuns la temperatura potrivită, adaugă înghețata vegană de mure și piersici la
mașina de înghețată conform instrucțiunilor producătorului. Apoi, pune înghețata
într-un recipient mare de sticlă cu capac și pune-l în congelator pentru o oră
sau peste noapte.
Dacă vei congela înghețata de mure și
piersici pentru o oră, servește imediat. Dacă înghețata stă peste noapte, las-o
să se dezghețe timp de 10-15 minute înainte de a o servi într-un castron.
Lasa un comentariu